Tanquem Cofrents denuncia que el cementeri nuclear provisional no és cap solució

Tanquem Cofrents denuncia que el cementeri nuclear provisional no és cap solució per al greu problema dels residus nuclears i recorda que les Corts Valencianes van rebutjar la seua ubicació en territori Valencià.
Tanquem Cofrents denuncia que aquest cementeri temporal en superfície que el Ministeri d'Indústria pretén ubicar quan abans no és, com es pretén, cap solució al greu problema dels residus radiactius.
Al contrari, es una improvisació i un pegat, que representa el fracàs absolut en trobar l'hipotètic magatzem nuclear segur i definitiu. No sols no s'ha pogut trobar un dipòsit teòricament segur, que puga considerar-se definitiu, sinó que fins i tot s´ha renunciat indefinidament a trobar-lo.

Dipositar els residus en superfície, en una ubicació molt més exposada a fenòmens naturals i a atacs de tota classe no és més que una improvisació precipitada que s'ha de realitzar davant la saturació dels dipòsits radiactius a les nuclears i de l'inexistència d'un magatzem definitiu. La provisionalitat de l'emplaçament és una prova de que no hi ha sol·lucions al problema i ens recorda que s'han de tancar les nuclears quan abans i no seguir originant més residus altament perillosos i sense destí segur.

Aquesta urgència en trobar un cementeri provisional implica un procediment antidemocràtic que té un sol objectiu: fer creure a l'opinió pública que s'ha resolt el gravíssim problema dels residus nuclears d'alta activitat, per tal d'allargar la vida de les envellides i perilloses centrals nuclears del parc espanyol, fins als 40 anys i, si poden, fins als 60.
És absolutament comprensible que els ciutadans s'oposen a la seua ubicació pròxima, pels riscos incrementats per la salut i la seguretat. Aquest dipòsit es converteix en un dels objectius més perillosos en cas de conflicte bèlic o d'atacs terroristes, a més dels possibles riscos per accidents naturals.

És comprensible que moltes comunitats autònomes i municipis, així com els ciutadans en general, rebutgen la proximitat d'aquest cementeri radiactiu que farà que la comarca siga coneguda sobre tot per albergar aquest trist legat contaminant. Només els municipis afectats poden considerar que el xantatge econòmic que s'els ofereix a canvi els pot compensar alguna cosa. Els municipis veïns i la resta de la comunitat tindran gran part dels problemes i riscos i poques o ninguna compensació. Açò no és desenvolupament rural ni cap proposta de futur, és un xantatge per fer callar i obligar a acceptar el fem nuclear a canvi de diners.

Tanquem Cofrents denuncia que de cap manera l'opinió sobre la ubicació del cementeri nuclear s´ha de deixar en mans només del municipi afectat. Els seus problemes i riscos afecten intensament als municipis pròxims i a les comarques pròximes on s'ubique. En cas d'accident o d'agressió, els efectes es patirien en un radi d'acció molt gran. A banda, el trasllat dels residus des de les diferents nuclears al cementiri, suposaran una font continua de problemes. Els centenars o, fins i tot, milers de transports de residus nuclears hauràn de recòrrer centenars de kilòmetres i suposaran un perillós trànsit radiactiu, sobre tot en les comarques pròximes al seu emplaçament. Cal recordar que estem parlant d'un volum de residus altament radioactius de 12.800 m3, que contindran al voltant de 6.700 tones d'urani.

Tanquem Cofrents exigeix que s'establisca prèviament un calendari de tancament de totes les nuclears com va prometre Zapatero i que a partir de l'acompliment d'aquesta promesa electoral s'intente consensuar el problema dels residus radiactius, però no és acceptable improvisar "parches" mentre continua en funcionament la causa que origina aquests perillosos residus.
L'origen del problema, les nuclears productores d'aquests perillosos residus sense solució, s'han de tancar i s'ha de deixar d'incrementar el volum dels perillosos residus a tractar.

Para más información: José Juan Sanchis, portavoz de la Plataforma Tanquem Cofrents Tfn. 607954181

Barriodelcarmen.net


0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios