Dos testimonis declararan demà per clarificar els fets succeïts fa dos Diades a Lleida en què els Mossos van agredir i detenir un jove

En el marc de les tradicionals ofrenes del Roser dos Diades enrera els Mossos van carregar contra la gent que protestava pacíficament contra la conversió del Roser en un Parador Nacional i van detenir i acusar un jove de doble atemptat a l’autoritat.

La declaració se situa dins el procés d’instrucció del cas en el que ja s’han produït altres declaracions per tal de clarificar els fets i acudir a judici.

Demà, dijous 21 de gener a les 12,30 al jutjat d’instrucció núm. quatre, declararan dos testimonis per explicar els fets ocorreguts fa dos Diades al convent del Roser on els Mossos van carregar contra totes les persones que protestaven pacíficament. I especialment contra Gerard Sala, jove a qui posteriorment van detenir i acusar de doble atemptat a l’autoritat –amb una sanció de 2 a 6 anys de presó- argumentant que pretenia agredir la comitiva de la Paeria (afirmació desmentida pel mateix cap de la comitiva i regidor de joventut Oriol Yugero).

Els dos testimonis són persones que es trobaven al costat del Gerard durant el transcurs de les ofrenes al Roser i per tant van poder observar en tot moment tant les actuacions realitzades pels agents de la policia com les accions que feu el mateix jove. Així doncs, podran corroborar les proves gràfiques que demostren l’actitud totalment pacífica del jove i les persones que allí presents i la negativa d’aquestes d’agredir la comitiva de la Paeria, com queda recollit al vídeo de la campanya que ha tingut ja més de 17.000 visites.

La declaració s’emmarca dins del procés d’acusacions creuades iniciat desprès de la detenció del jove en què els Mossos l’acusen de doble atemptat a l’autoritat i l’Assemblea de Joves de Lleida, organització de la qual forma part el jove, acusa al mosso agressor Juan de Dios d’amenaces, detenció il•legal i coaccions. Anteriorment, en el marc d’aquest mateix procés ja s’han produït les declaracions del jove, del Mosso agressor i el seu company. Cal destacar però que ambdós agents van declarar haver sofert puntades i cops de puny per part del jove però sense poder afirmar haver-ho vist. Així mateix, també es va fer el visionat de les proves gràfiques on tampoc es va poder veure cap agressió per part de Gerard Sala cap a la comitiva o cap a la policia autonòmica.

Per altra banda, dins del mateix procés d’instrucció previ al judici resta pendent la declaració de l’agent cap de dispositiu en condició de testimoni que segons la mateixa declaració dels agents, fou el màxim responsable de l’actuació policial en tant que dóna les ordres de càrrega i detenció del jove.

Paral•lelament, la campanya de suport “Salvem el Roser, Gerard Absolució” continua recollint mostres de solidaritat arreu del territori com en la xerrada realitzada el passat mes a Torredembarra, les diverses xerrades previstes en localitats com Igualada o Girona o les més de 30 entitats de Ponent que s’han adherit al manifest que es presentarà públicament properament.

Lleida, 20 de gener de 2009

Campanya “Salvem el Roser, Gerard Absolució”
gerardabsolucio (at) gmail.com

Més info del cas a: www.gerardabsolucio.com



0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios