8 dies de presó per als joves manresans que van sabotejar el toro del Bruc(toro de osborne)

Aquesta setmana s'ha fet públic que el recurs d'apel·lació que havien presentat els dos encausats per abatre el toro del Bruc (toro de osborne) ha estat rebutjat. D'aquesta manera els dos joves manresans, militants de Maulets, hauran d'ingressar a presó durant vuit dies.



Els joves, que van ser detinguts el juliol del 2008, van ser condemnats a pagar 12 euros diaris durant 16 dies, però des del primer moment s'han negat a pagar la multa. En declaracions a L'ACCENT, Jordi Garcés, ha deixat clar que consideren que les penes multa “són una forma de repressió de l'estat cap a la dissidència i la pobresa” i que per tant, “no té cap mena de sentit pagar-les”, doncs és “una forma d'enriquir a qui t'està oprimint”.

Fermesa al llarg del procés judicial

Dies després de la detenció per intentar abatre el toro del Bruc, els manresans van rebre la citació judicial en la què se'ls convocava a un judici ràpid el dia 5 d'agost a Igualada. Allà, ambdós van decidir no declarar, ja que el pèrit judicial els hi demanava una quantitat de 2700 euros, que van considerar desproporcionada, pels danys causats.

Més tard, el 10 de desembre 2008, i després que l'empresa Osborne retirés la denúncia i que la fiscalia decidís seguir amb el procés, va tenir lloc un segon judici a l'audiència provincial de Barcelona. Durant el judici, els dos militants de Maulets reconeixen obertament la seva intenció de tirar a terra el toro quan van ser detinguts.

Tot i que encara no es coneix el moment de l'ingrés a presó, Garcés explica que segurament es donarà els propers mesos, quan la fiscalia dicti l'ordre de recerca i captura en notificar-se que no s'ha dut a terme el pagament.

Al Bages ja s'ha constituït un grup de suport que, en paraules de Jordi Garcés, "resta a l'espera i mourà fitxa quan sigui necessari". És a dir, quan hagin d'entrar a presó. Durant aquest temps, a més, s'han produït diverses manifestacions i accions per tal de donar suport a l'acció dels dos joves

L' accent



0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios