[Barcelona] Manifestació per Pedro Álvarez, assassinat per un policia

La familia, companys/es i solidaris/es amb la injustícia del cas Pedro Álvarez segueixen exigint cada 15 de desembre que s'esclarisca el cas.

La nit del 15 de desembre de l’any 1992 desprès d´una discussió de transit, va ser assassinat d’un tret un jove de 20 anys a l’Hospitalet de Llobregat. El seu assassí: un agent de policía adscrit a la Brigada de Seguretat Ciutadana que fa 17 anys va quedar en llibertat sota el pretext de la “falta de proves concloents”.

Desprès de tants anys, la familia, les companyes i les solidàries amb l’injustícia del cas Pedro Álvarez segueixen exigint cada 15 de desembre que s’esclareixi el cas abans no prescrigui el delicte.

20.00: A la plaça Universitat ja s’apleguen unes 60 persones i es depleguen les pancartes que tanquen la manifestació: “17 anys sense Pedro assassinat per un policía a l’Hospitalet” i “17 años sin Pedro asesinado en el Hospitalet. Nosotros no olvidamos. Policia asesina”. Des de les 19.00h ja hi ha un dispositiu de mossos d’esquadra preparat a la Ronda Sant Antoni amb 4 furgones.

20.25: Ja hi ha 100 persones a la plaça Universitat i una càmara de la prensa burgesa TV3 grabant la concentració. Es reparteixen enganxines d’en Pedro i un pamflet explicatiu del cas.

20.40: La concentració esdevé manifestació i surt amb unes 150 persones pel carrer Pelai. Hi ha 4 furgones dels mossos darrera i 2 davant, així com una ambulancia. Les manifestants criden consignes per la memòria d’en Pedro i solidaritzant-se amb la família.

21.00: S’arriba a les Rambles i es llegeix el parlament que encapçala les reivindicacions.

21.20: Es comença a baixar per Via laietana on les manifestants també proclamen consignes per altres assassinats com Alexander Grigoropulos (assassinat per la policia a Grècia). Durant tot el recorregut les enganxines inunden els establiments dels carrers amb la cara d’en Pedro fins arribar davant la “Jefatura Superior de Policia” on durant uns minuts les manifestants s’enfronten amb la seva presencia als cossos repressors que custodien en furgonetes la seu.

21.45: S’arriba a plaça Sant Jaume on els mossos d’esquadra vigilen la Generalitat de Catalunya mentre l’UPA (antidisturbis de la Guardia Urbana) fa el pertinent davant l’Ajuntament de Barcelona. El pare d’en Pedro Álvarez comunica als manifestants que vol, un any més, fer arribar les peticions de justicia als càrrecs pertinents. Ho intenta en cada edifici, sembla ser que sense massa sort ja que el responsable de recollir el text és un policía.

22.10: Es desconvoca la manifestació després de les paraules del pare d’en Pedro que anima a les solidàries a mantenir i participar d’aquesta lluita.

http://www.plataformapedroalvarez.com/

SI HI HA ALGUNA PERSONA QUE PUGUI TENIR INFORMACIÓ SOBRE AQUEST CAS, SI US PLAU CONTACTI AMB LA PLATAFORMA.



0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios