Piden investigación sobre las palizas a internos, y el cese del director del Psiquiátrico de Foncalent

Nota de premsa en relació amb les notícies aparegudes al diari Información d’Alacant els dies 26 i 27 d’octubre sobre maltractaments físics a un intern de l’Hospital Psiquiàtric Penitenciari.

La Plataforma vol denunciar les declaracions del director del centre del dia 27 davant uns fets reconeguts de maltractament, la situació de massificació de l’hospital psiquiàtric penitenciari i l’absència d’una quantitat bàsica de personal sanitari.

En declaracions al periòdic Información el director del centre, enlloc d’iniciar una investigación, el que va fer és justificar la pallissa de l’intern en manifestar que el malalt “havia protagonizado varios incidentes” i que es mostrava “agresiu amb els funcionaris” i traslladar la persona agredida a un altre centre penitenciari sense avisar la seua família. En cap cas es pot justificar una agresió.

La plataforma ha denunciat repetidament la situació d’inseguretat i manca d’atenció dels interns tant a la Dirección General de Instituciones Penitenciarias com al Defensor del Pueblo.

És evident que tant la dotació insuficient de personal sanitari, com la massificació (la població s’ha quasi duplicat en aquests darrers 10 anys, de 220 a 382 persones), un funcionament del centre no sanitari així com la seua situació d’aïllament afavoreixen situacions de maltractament.

La Plataforma exigeix:

- L’augment de professionals sanitaris, especialment personal d’infermeria, psicòlegs i monitors.
- Una investigació externa i immediata sobre les condicions del centre i la capacitat de gestió del seu equip directiu és imprescindible.
- La instauració de procediments de control del funcionament del centre per part dels afectats, familiars i malalts.
- El cessament del director per part d’Instituciones Penitenciarias
- El tancament d’aquest centre i el traspàs de les seues competències a cadascuna de les comunitats autònomes. Per a iniciar aquest traspàs, la Conselleria de Sanitat del País Valencià ha de proposar l’inici del procés de traspàs de competencies.

Ver información sobre las denuncias por palizas

Plataforma per a la Defensa i Millora dels Serveis Públics de Salut Mental d’Alacant0 comentaris:

Publicar un comentarioSubscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios