S'han celebrat els tres primers judicis contra els detinguts el 29-S a Barcelona

El 12 de gener al matí van tenir lloc en la Ciutat Judicial de Barcelona els primers tres judicis ràpids contra persones detingudes després de la jornada de vaga general del passat 29 de setembre. Aquell dia van ser detingudes un total de 43 persones a Barcelona.



En aquests mesos, a més de l'avanç en les investigacions, s'ha anat configurant un grup de suport a les detingudes en la vaga. Aquest grup ha convocat per al dia d'avui, juntament amb l'Assemblea de Barcelona, una concentració en solidaritat amb les persones represaliades a les portes de la Ciutat de la Justícia, a la qual han acudit unes 50 persones.

Els judicis han començat més tard del previst, a causa que el jutge titular estava malalt. Açò ha fet que el matí haja sigut ben llarga per a tothom. En el primer dels judicis, en el qual es demanava una pena d'1 any i 9 mesos de presó per a una dona que va ser detinguda en el matí del dia 29. Ha afirmat que va ser detinguda després de recriminar a una mossa la seua conducta totalment agressiva, en un moment en el qual tot estava en calma. Els mossos han declarat, de manera contradictòria, intentat fer veure que aquesta persona havia agredit prèviament a la mossa. La fiscalia no ha presentat més proves que aquestes declaracions, i la defensa ha demanat la lliure absolució per falta de proves.

En el segon dels judicis, en el qual la fiscalia demanava una pena de 3 anys de presó, altres tres mossos han tornat a intentar fer creure una versió totalment inversemblant per a justificar les acusacions de desordres públics i atemptat a l'autoritat. Han declarat molts testimonis proposats per l'advocada defensora que han posat de manifest les manques de la versió policial. De nou s'ha demanat la lliure absolució per part de la defensa per falta de proves.

En el tercer dels judicis s'ha repetit una història similar, posant de manifest la aleatorietat de les detencions que es van produir el passat 29 de setembre. La defensa també ha demanat la lliure absolució. Els tres judicis estan vists per a sentència.

Cal destacar que aquest pròxim dissabte tindrà lloc des de les 20hs de la nit una festa en el CSO L´Estella, a l'Hospitalet de Llobregat, per a traure diners per al grup de suport als detinguts, amb l'objectiu de poder pagar les despeses judicials.

Vist a Klinamen




0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios