(Asturies) Es radicalitza la lluita dels treballadors de Dur Felguera



Se succeeixen els talls d'Autopistes i trens amb barricades. Avui es van tallar accessos a Xixón.

Els treballadors de "Felguera Construcciones Mecanicas", filial del grup Dur Felguera, han intensificat les seues mobilitzacions en les últimes hores amb l'objectiu de pressionar per a frenar l'ajust de plantilla plantejat per l'adreça de la companyia. Els treballadors van protagonitzar ahir talls de tràfic en el Corredor del Nalón i en la carretera de Olloniego, que es van sumar a la interrupció de la circulació ferroviària en la línia Uviéu-L´Entregu, en la vesprada del passat dimarts. El pla de Duro per al "taller de Barros" inclou acomiadar a un total de 47 treballadors, prejubilar a 20 i traslladar a 18, amb el que la plantilla passaria a tenir uns 60 operaris.

En la vesprada del dimarts, el tràfic ferroviari de la línia de Renfe que connecta la comarca amb Uviéu va estar interromput entre les 19.41 i les 20.30 hores, a l'altura de "Barros". Segons van explicar ahir fonts de la companyia ferroviària, el tall protagonitzat pels treballadors de Dur va afectar a vuit trens. En concret, un servei es va suprimir i no va arribar a eixir de Uviéu i altres tres es van suspendre parcialment, per la qual cosa no van poder arribar al punt final de destinació. A més, quatre trens van patir retards de mig hora i altres tres van tenir demores d'entre cinc i deu minuts, segons van indicar els responsables de Renfe. Operaris de l'Adif van retirar les restes de la barricada per a reprendre la circulació.

Les protestes també es van traduir en talls de carretera a primera hora del matí d'ahir. En concret, les mobilitzacions van provocar la interrupció del tràfic, des de les set i per espai d'una hora aproximadament, en la carretera de Olloniego, a l'altura de Tudela Veguín, i en el Corredor del Nalón, en els voltants de Ciañu. Avui diverses barricades cremant van impedir l'accés a Xixón per l'Autopista A-8 i l'eixida de la ciutat per l'Avinguda del Pla

D'altra banda, els representants del comitè d'empresa van mantenir ahir una reunió amb la direcció en la qual van rebutjar l'última proposta presentada fins ara per Dur: 45 dies d'indemnització per any treballat en lloc de 35 i rebaixar l'edat de prejubilació. «No ha canviat gens perquè diem des d'un principi que no acceptarem acomiadaments. A més, les prejubilacions que ofereixen són acomiadaments encoberts», va indicar José María Díaz, president del comitè. Demà és l'última oportunitat d'aconseguir un acord abans que l'expedient passe a Treball.



0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios