Seguiments i identificacions per a confirmar el "triangle anarquista mediterrani"

"La coincidència en l'aprovació de mesures, les revoltes en determinats països i l'aparició d'operatius de control i vigilància, no hagueren de passar desapercebuts"

L'any passat es va acomiadar amb noves revoltes en diferents països d'Europa. Els successos que més van cridar l'atenció de mitjans, polítics i policies, van ser els nombrosos enviaments de paquets explosius a diferents ambaixades en Gracia i Itàlia, o a alts mandataris de la comunitat europea, en els mesos de Novembre i Desembre, la qual cosa presumiblement va activar als grups d'investigació policial sobre anarquistes i que des de l'any 2000 cerquen confirmar les seues teories sobre el "triangle anarquista mediterrani", en el qual col·loquen a Itàlia, Grècia i Espanya, com els seus vèrtexs o costats. A les detencions produïdes a Grècia i les investigacions obertes a Itàlia, a Espanya es van activar els protocols i vigilàncies de persones que, per a la policia espanyola pogueren estar involucrades en aquestes activitats.

Recentment a Madrid, a principis de Desembre, es va dur a terme la Fira del Llibre Anarquista i un dels dies, en concloure les xarrades i les activitats, "casualment" es van produir algunes identificacions dels assistents.

Dies després, a Barcelona, també es va descobrir un operatiu destinat a controlar els moviments i contactes de persones d'afinitat anàrquica, que va estar en actiu una mica més de dues setmanes i en el qual es van detectar almenys dotze policies secretes fent els seguiments. És probable que aquest operatiu i uns altres, seguisquen en actiu i estiguen sobre els passos d'altres persones relacionades amb el mitjà anarquista, i que, davant els difícils moments que s'aveïnen, tenir la suficient informació amb la qual elaborar i justificar un nou colp repressiu.

Cap la possibilitat que les identificacions de Madrid siguen una casualitat, però és alguna cosa que no els pot passar desapercebut, de la mateixa manera que a nosaltres no ens pot passar desapercebuda una nota difosa per la policia federal dels USA, en la qual ofereix recompenses per informació sobre activistes d'una llarga llista de col·lectius, entre els quals es troben des d'organitzadors del Earth First o del moviment de protesta contra el G-8, fins a Democracy Now o Fira del Llibre Anarquista, passant pels ja habituals Black Liberation Army (BLA) o el Partit de les Panteres Negres (BPP).

La informació i la seua manipulació són instruments fonamentals per al desenvolupament de la repressió i s'ajusta als criteris que redactats en el mes de Març del passat any 2010, pels països de la comunitat europea, amb el nom de "Instrument per a emmagatzemar dades i informació sobre processos de radicalització violenta", que el seu titular ve a confirmar que esperen que les mesures de retallades socials i de llibertats, provoquen la radicalització de sectors concrets de la societat, entre els quals assenyalen a islamistes i anarquistes.

La coincidència en la redacció i aprovació de mesures, les revoltes en determinats països europeus i l'aparició d'operatius de control i vigilància, no hagueren de passar desapercebuts, ni deixar-nos indiferents.

La Haine

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios