[Barcelona] Demanen presó a varies detingudes el 29S

El 12 de gener es portaran a terme els judicis ràpids a tres de les persones detingudes el 29S, dia de la vaga general. Les hores previstes seran les 10, 11 i 12 del matí. I les peticions de la fiscalia van de 1 any i 9 mesos en dos dels casos i de tres anys en l'altre, més les multes e indemnitzacions als Mossos suposadament lesionats (tene que presentar denúncia per justificar les seves brutals agressions als manifestants detinguts).

Absolució detinguts i detingudes de la Vaga General!

“I és que les versions oficials amb prou feines han parlat de ‘l’altra vaga’ viscuda a Barcelona el 29 de setembre, la que aglutinà sectors socials exclosos del sindicalisme oficial, la que visualitzà la implicació i protesta de joves, dones o migrants, la que prengué protagonisme al carrer. Una vaga que es va fer present el 25 de setembre amb l’espectacular presa de l’antic Banco Español de Crédito en la cèntrica plaça Catalunya de Barcelona, acció que catalitzà la vaga dels “altres”: dels precaritzats, dels exclosos, dels comitès de barri… I que visualitzava un intent compartit per recuperar els vincles socials i comunitaris deteriorats per la crisi, reforçar la recerca i defensa d’alternatives socials front el colapse econòmic i financer”.

David Fernàndez, Diagonal 136, 28/10/2010

A la Vaga General del 29 de setembre del 2010, convocada pels sindicats majoritaris i a Catalunya impulsada també per comitès d’empresa i de barri, sindicats alternatius i moviments socials de base, s’expressà el malestar provocat per la crisi econòmica actual.

Si la vaga fou convocada contra la Reforma Laboral aprovada pel Govern, la població respongué per a frenar totes les retallades socials amb que les Administracions pretenen resoldre un problema causat, bàsicament, per la voracitat del sistema financer. Aquell dia, sortiren al carrer milers de persones, no només sindicalistes, sinó molts altres sectors afectats per la crisi i per les mesures que pretenen gestionar-la a favor dels empresaris i la banca.

Treballadores precàries, aturats, pensionistes, becaris, estudiants, migrants, treballadores domèstiques... sortiren a lluitar i revitalitzaren una societat que semblava adormida pel discurs narcòtic del “no hi ha res a fer”. Aquell dia, els carrers tornaren a ser vius contra la lògica capitalista que mercantilitza les nostres vides.

Aquell dia s’obrí un camí per a les que no van poder fer vaga per la repressió patronal, per no tenir papers, per no tenir feina, per no tenir la capacitat d’organitzar-se col•lectivament. La vaga fou social, i ha de ser valorada positivament: no volem una societat emmordaçada per la crisi i per la por; volem que la riquesa sigui redistribuida de forma justa, equitativa, feliç.

Aquella no va ser la lectura de la Conselleria d’Interior ni el Cos de Mossos d’Esquadra, doncs reprimiren de forma indiscriminada i violenta les lluites socials d’aquell dia. A Barcelona, la jornada es saldà amb una cinquantena de detencions, i també se’n practicaren a Girona, Manresa, Mataró, Cornellà i Sabadell. Detencions de piquets, de manifestants, de passavolants. Agressions políciaques a centenars de persones, maltractes físics a les comissaries.

Aquella fou la resposta de l’Estat: no escoltar, no rectificar les retallades socials, no aturar la reforma laboral, no entendre la causa del malestar. Sinó activar la repressió: emmanillar, colpejar, segrestar, encausar, vulnerar. No estigué sol en aquella tasca: la majoria de mitjans de comunicació crearen la figura de l’antisistema per a criminalitzar la protesta, silenciar els motius que portaren a la Vaga i aillar la solidaritat vers els represaliats:

"S’ignora, s’amaga, es desinforma i mai es dialoga amb el ventall de propostes i alternatives que des d’aquests moviments socials s’estan fent arreu, per transformar i donar noves opcions de vida en societat. Focalitzar en certs episodis violents, sense ni tant sols escoltar la contesta i la veu dels moviments socials a qui s’ataca és directament criminalitzar-los; construir el cap de turc i desviar l’atenció ciutadana dels conflictes reals en els què estem immersos més que mai a la nostra societat: l’atur, la pobresa i l’exclusió social, la desigualtat creixent entre grups, la retallada constant dels drets socials, l’afebliment de les reivindicacions del moviment obrer organitzat, el racisme i la xenofòbia, la corrupció política i la seva impunitat, la violència contra les dones, la duresa i la severitat del control penal contra els més vulnerables, l’índex creixent d’empresonaments, detencions, sancions…"
“Diguem prou a la criminalització dels moviments socials”. Manifest del professorat universitari.

No hem de deixar soles a les persones detingudes d’aquell dia.
Perquè el 29S, totes prenguerem els carrers per a defensar un futur més enllà de la crisi.
Solidaritzem-nos amb els encausats de la vaga general!

Concentració 12 gener 2011 a la Ciutat de la “Justícia”: 10.00h. Primer judici a detinguts del 29-S.
11.30h Acte públic i roda de premsa amb detinguts, membres de l’AdB, sindicalistes.

Grup de suport a les detingudes del 29S i Assemblea de Barcelona

Recolzament econòmic al nº de compte 3025 0001 19 1433444620 (Caixa d’Enginyers).

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios