El ministre de Treball vol legalitzar el treball sumergit a canvi de reduir costos

El Ministre de Treball, Valeriano Gómez
Noves polítiques neoliberals que afectaran a la gent del carrer i beneficirà als de sempre, els empresaris.

El ministre de Treball, Valeriano Gómez, va assegurar en una entrevista a la cadena ser que "aquest és el moment de donar-los als empresaris millors possibilitats de contractacció, una reducció de costos raonable quan contracten". A més afirma que canviaran l'ajuda de 426€ per aquest tipus de polítiques. És a dir, enlloc d'ajudes als treballadors, ajudes als empresaris per poder contractar sense pràcticament despeses. Aquesta mesura, lluny d'ajudar als treballadors i treballadores que treballen en negre, canvia una explotació sumergida, per una explotació major però legalitzada.

El nou pla de xoc pot sonar molt bé, però les persones que ara treballen en negre (majoritariament dones, homes i dones migrades i joves) no voran un canvi a millor en les seues vides sinó que voran legalitzada la seua situació de precarietat, i possiblement amb menor poder adquisitiu- ja que volen abaratir costos. Per altra banda, la substitució del 426€ només negarà la poca solidaritat que puga quedar, criminalitzant i acusant als i les aturades de la seua situació d'indefensió.

Alarte fa declaracions en la mateixa línia

Les darreres declaracions de Gómez, coincideixen amb el compromís d'Alarte (pspv) a ajudar als joves empresaris del País Valencià per crear ocupació. Les noves mesures van en la línia neoliberal d'abaratir despeses i idealitzar la figura de l'empresari com a mena d'ONG que crea ocupació de manera altruista. El partit socialista obrer espanyol, es converteix en el partit dels "joves empresaris".

Tot i que els dicursos dels partits del poder poden ser diferents, semblen que es complementen. Mentre el PP té un discurs populista que tracta de guanyar vots de la gent del carrer, el PSOE-PSPV utilitza un discurs més jovenil dirigit als nous rics. Al cap i a la fi, tant PSOE com PP estan aprofitant la crisi, amb la complicitat de CCOO i UGT, per aplicar reformes de caire neoliberal.

Oposició al carrer

 
L'oposició al carrer ja s'està forjant poc a poc. A Barcelona, s'està extenent un ampli moviment de caire assembleari i autònom que està questionant les velles maneres organitzatives i està donant lloc a una autoorganització forta a les vies de Barna. A València el passat dijous a la manifestació contra les retallades socials i la reforma de les pensions el bloc autònom, anticapitalista i assembleari que va reunir entre 50 i 100 persones durant tot el recoregut de la manifestació. Aquesta mateixa setmana hi han convocades una assemblea d'estudiants a les 19h el dimarts en el Hall de Geografia i Història i una assemblea de treballadors en l'Associació de Veïns del Carme el dimecres a la mateixa hora.

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios