Veïns i veïnes de Ciutat Vella reivindiquen un espai públic, cultural i autogestionat

Al voltant de 100 persones han participat de la cercavila organitzada perla campanya Recuperem el Princesa, reviscolem en barri. La iniciativa agrupa veïns i veïnes de Ciutat Vella que han decidit organitzar-se per tal de reivindicar una solució digna per al solar que ocupava el teatre princesa. La campanya ha comptat amb l'impuls de col·lectius del barri com l'Associació de Veïns El Palleter, Ca Revolta, Endavant (OSAN) i l'Agrupació d'arquitectes Sostre. A la tardor de 2009 feren una consulta popular entre el veïnat del barri que donà com a resultat la voluntat que el solar es dedique a un equipament públic, cultural i autogestionat. Per tal d'evidenciar la necessitat que té el barri d'aquests espais comunitaris, i en motiu de l'aniversari de l'incendi que destruí el teatre, RECUPEREM EL PRINCESA ha tret la música i la cultura al carrer. En la cercavila han participat la colla de dimonis de Campanar "Socarrats", el grup de teatre "la Murga", i la batucada de "Els Cucs de Velluters".

Comunicat:

"El 27 de febrer de 2009 un incendi destruí completament l'antic Teatre Princesa. En desús des dels anys 1990 l'emblemàtic Teatre havia estat abandonat a la seua sort per part de l'Ajuntament de València. Així doncs, ara fa un any que hi ha un gran buit al cor de Velluters. Els metres quadrats de solar que ocupava el Princesa s'han destinat "provisionalment" a fer de pàrquing -llogat- per als comerciants del Mercat Central. Aquests pàrquings a l'aire lliure són il·legals segons la pròpia normativa de l'Ajuntament (Pla Especial de Protecció i Reforma Interior de Velluters).

Hui 27 de febrer de 2010 s'acompleix un any de la crema de l'antic Teatre Princesa. Per això, veïns i veïnes de Velluters eixim al carrer convocades per Recuperem el Princesa Reviscolem el Barri, i sota el lema "Un any més sense teatre?" recorrem els carrers del nostre barri acompanyats dels dimonis Socarrats de Campanar, la batukada Els cucs de Velluters i l'agrupació de teatre La Murga.

El teatre ix al carrer perquè El Princesa ha estat vint anys tancat, després cremat i des de fa un any és un solar més de Velluters en contra dels desitjos dels veïns i veïnes. Eixim al carrer amb l'objectiu de reivindicar un equipament públic, cultural i gestionat pel veïnat al solar del Princesa. Aquesta és precisament la voluntat del veïnat, expressada durant la consulta popular promoguda per la campanya la passada tardor de 2009. El 97% demanà que en el solar del Princesa es construira un centre públic, autogestionat pel veïnat (89%) i que fos un centre cultural o un centre social.

Hui, un any després, exigim a l'Ajuntament que no passen dotze mesos més sense una solució favorable a la voluntat veïnal pel que fa al solar del Teatre Princesa.

Per un espai públic, cultural i autogestionat!"

www.la-plataforma.net



0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios