ENDERROCS AL CABANYAL 6-04-2010

Crònica dels esdeveniments del dia d' avui.

Cap a les 7 del matí, les veïnes del Cabanyal han estat en peu de guerra defensat les cases que l’alcaldessa, l’ajuntament i la policia han vingut a enderrocar. De bon matí, els carrers d’aquest barri històric s’han vist replets de policies locals i antidisturbis, preparats per als enderrocs de diverses cases situades al Carrer San Pedro i Vidal de Canyelles.

En primer lloc, la gent ha hagut de concentrar-se a San Pedro, on després d’una resistència pacífica per part d’algunes veïnes s’ha dut endavant l’enderroc. La policia ha anat traient del recinte on s’ubicaven les cases a totes les persones que s’havien unit per reivindicar el que és un acte il•legal i un assassinat al barri històric del Cabanyal.

Tot seguit, la gent s’ha unit per defensar el carrer Vidal de Canyelles, on la concentració espontània ha sigut immediata i ha servit per endarrerir l’enderroc. Quan el nombre de persones ha anat en augment, la policia ha acordonat la zona impedint el pas, inclús als veïns i veïnes que habiten al mateix carrer. S’han format dos cordons policials a una banda i altra del carrer on només dirigents polítics i alguns mitjans de comunicació han pogut accedir al recinte. Després de varies hores, esperant a que tornara la resposta a un recurs que l’associació “Salvem el Cabanyal” havia enviat a delegació de govern aquest mateix matí, demanant l’atur immediat dels enderrocs, els antidisturbis a l’ordre de que aquest recurs havia estat desestimat, han procedit a col•locar-se en el lloc de la policia local que formava els cordons i aquesta, a traure de forma violenta i amenaçant a desenes de persones que havien estat concentrant-se enfront de la casa. Amb violència, han desallotjat el carrer; espentant, donant colps i arrastrant a tot el conjunt de gent resistent. Des de fora el mig centenar de persones concentrades han tractat d’arrancar del violents braços policials al seus companys, el forcegeu ha donat lloc a la primera càrrega i al desmai d’ un veí que s’ ha trobat a soles perquè les persones que han anat a ajudar-lo han estat colpejades i agredides per part de la policia nacional.

Tot just en aquest moment dos veïns han aparegut pel sostre de la casa amenaçada impedint l’ enderroc. No han pogut prosseguir fins que ha arribat un camió de bombers, mentrestant la tensió al canto de Vidal de Canyelles anava en augment i el nombre de persones havia crescut pels desallotjaments dels veïns.
Un centenar de persones cridaven en contra de la prolongació, la repressió i donant recolzament als companys que prosseguien amb la resistència al teulat de la casa. Quan la policia nacional ha utilitzat el camió de bombers per tal de pujar i desallotjar als veïns la tensió al carrer a esclatat i de nou la policia nacional ha carregat violenta i indiscriminadament contra les persones concentrades. El resultat; més ferits i augment de les forces veïnals.

La concentració a finalitzat vora les 16 hores, amb l’ enderrocament de la casa i per decisió pròpia dels assistents. Com punt final destacar la hipocresia demostrada hui pel PSOE i delegació del govern, mentre que un representant d’ aquest partit es trobava al lloc dels successos, la policia nacional a les ordres de delegació de govern (PSOE), ha actuat contra els veïns i veïnes del barri del Cabanyal.

Notícies relacionades i material audiovisual:
-Publico
-Las Provincias
-Las Provincias (fotos)
-El País(fotos)
-El Pais
- vídeos varis

InfoPunt VLC




8 comentarios:

  1. ¿¿Cuando son las proximas concentraciones contra los derribos??
    me gustaria unirme a las protestas pero no se donde acudir , ni con quien hablar, aunq eso es secundario...
    garcias

    ResponderEliminar
  2. puedes hacer cosas por tu cuenta, como panfletos, pintadas, carteles... a parte de acudir al barrio, a la zona afectada más de lleno por los derribos ahora mismo y ver cómo están las cosas y demás.

    lo que está claro es que internet no es un buen lugar para preguntar, porque nunca se sabe con quien hablas.

    salud y solidaridad con el cabanyal!

    ResponderEliminar
  3. tienes toda la razon con la ultima frase compañero!!

    La verdad esq si tengo una plantilla de DIN A4 hecha la cual voy a plasmar alla por donde pase!!
    gracias!!

    salud, anarquia y solidaridad con el Cabanyal!!

    ResponderEliminar
  4. Jo, com que no sóc de la província de València, opine que podríem fer això: accions més puntuals, locals, fent que la gent s'entere del que està passant per a que es movilitze o inclús promoure accions legals (tot i confiant en la justícia, que ja està vist que tampoc fa molt)com recollida de firmes o pintades pels carrers...De totes maneres, tampoc estaria mal fer alguna quedada per a la gent que som "de fora", que no sabem massa què fer i que tampoc anem a plantar-mos allí soles, ale!a buscar... Què penseu?

    ResponderEliminar
  5. Perdó!No és que no siga de la província de València. No sóc de la ciutat de València, sóc d'un poble proper

    ResponderEliminar
  6. Que cada unx haga lo que deba, en su entorno por iniciativa, Internet no es un sitio seguro para convocar estas cosas

    ResponderEliminar
  7. Vaya una mierda de pagina que teneis que no respetais los comentarios que no os gustan, que vergüenza, manipuladores.

    ResponderEliminar
  8. Te pego el otro mensaje por si así te siente mejor:

    "Cuando es la próxima concentración protesta que vaya a que me partan la cara por culpa de cuatro guarros mierdosos que no tienen donde caerse muertos. "

    Y no es que sea una mierda de página, es que basuras como ese comentario no tienen cabida aquí. Y no tengas la cara de hablar de respetar los comentarios que no nos gustan, cuando tu tachas a la gente de "guarros mierdosos".

    Esto se queda aquí, próximos comentarios de contenido similar se borrarán pues no aportan nada de nada.

    Y criticar por internet es de lo más bajo que se puede hacer, las cosas claras y en la calle.

    ResponderEliminar



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios