Terra Cremada - Publicació contra la derrota

Us volem presentar una nova revista sorgida des de la ciutat de Barcelona. Terra Cremada apareix davant la necessitat de pensar sobre les lluites en las que estem participant o que se succeeixen al nostre voltant. Pensar sobre les lluites no com la intel·lectual que així se sap més sàvia ni com la sectària que necessita opinar sobre les altres per poder descarregar la seva frustració i auto-justificar la seva inoperància. No, així no. Pensar sobre les lluites per aprendre d'elles, de les nostres fortaleses i de les nostres debilitats, per poder seguir avançant en el combat.

Veiem que a la nostra ciutat fa falta reflexió ja que la majoria dels escrits es limiten al periodisme o a l'opinió personal. Tanmateix, veiem que la cultura del fanzine i d'Internet han minvat les nostres capacitats de formació teòrica i d'anàlisi. Per una banda, perquè la velocitat que imposa la xarxa implica que qui vulgui estar “al dia” ha d'estar connectada permanentment. Per l'altra, perquè l'espai que permet un fanzine, a la majoria dels seus casos, no dóna peu més que a una visió reduïda i simple de la realitat.

Sabem que Terra Cremada no pot solucionar en sí mateixa aquests problemes, tampoc ho pretenem, però sí que veiem crucial poder parlar des de la tranquil·litat de la discussió col·lectiva i la publicació escrita.

La tirada d'aquest primer número, 500 exemplars, s'ha repartit, sobre tot, a la ciutat de Barcelona, però també s'ha mogut en altres punts de Catalunya i de València. Degut a la petita quantitat d'exemplars editats aquest primer número ja s'ha exhaurit. De totes maneres, per a totes aquelles que vulguin a la pàgina web es pot descarregar la revista maquetada tant en català com en castellà, així com els textos per separat. Sabem de l'existència d'errors ortogràfics, d'estil i de disseny a la revista. Estem intentant que a la versió virtual això estigui solucionat, de moment encara queda treball per fer.

Per últim volem destacar que no tenim res a veure amb la publicació del mateix nom editada pel grup La Mecha de la Federación Ibérica de Juventudes Anarquistas. Creiem que un primer cop d'ull a les dues publicacions pot aclarir qualsevol confusió ja que tant el format com el contingut les diferencien. De totes maneres, volíem fer l'apunt.

Necessitem estar presents i enfrontades a la seva visó unívoca del món. Necessitem, a més a més, moments de reflexió, des de la tranquil·litat, per analitzar els processos de lluita que es donen i dels que participem, evidenciant el seu denominador comú, per enfortir-los en la seva perspectiva anticapitalista i contra l’estat. A vegades les dinàmiques que genera una lluita no permeten veure part de la seva essència, però totes elles ensenyen, exemplifiquen i així ens ajuden a traçar la nostra estratègia. És en aquest moment en el que ens volem trobar per qüestionar-nos el que està succeint i generar les preguntes que ens portin a buscar les respostes en la lluita social en la que estem immerses, vulguem o no vulguem. I les respostes difícilment ens les ofereixen els llibres, es troben al carrer i a la calor de la revolta.”

Terra Cremada

Fonollars 15

08003 Barcelona

http://terracremada.pimienta.org
terracremada@pimienta.org



0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios