Acte en memòria a les victimes del franquisme.[VLC]

Centenars de persones acudiren ahir diumenge 18 d'abril a l'Acte en memòria i desgreuge a les víctimes del franquisme, soterrades a les fosses comunes del cementiri de València.
A la secció 7a dreta del cementiri es troben gran part de les fosses comunes, on l'Ajuntament de València, amb el beneplàcit del PSOE, va alçar fa unes setmanes un monolit als feixistes.
L'acte va començar a la porta principal del Cementiri general de Vàlència a les 12 del matí. D'ací es feu el recorregut pel cementiri fins a arribar al fossar de la Secció 7a.
Una vegada allí, Reis Juan va presentar l'acte. Es va guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes. A continuació, es va interpretar La Muixeranga a càrrec de les Colles Estrela Roja de Benimaclet i Buf-Alí de la Malva-rosa.
Es va llegir el manifest unitari a càrrec d'un membre del Fòrum per la memòria.
Més tard, es van repartir entre la gent els noms de centenars de familiars assassinats i es llegiren en veu alta un a un els seus noms.
L'acte va finalitzar amb la interpretació de l'Himne de Riego a càrrec de la Banda de Música de la Societat Coral El Micalet.
L'Ajuntament prohibia dos dies abans que, a l'acte, es puguera interpretar la Moixeranga i cantar l'himne de Riego.
En acabar l'acte, centenars dels papers amb els noms de les víctimes van ser depositats sobre les fosses

Extret de: www.lahaine.org

0 comentaris:

Publicar un comentarioSubscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios