8 de Març - El feminisme d'Estat i les reformes legals. ¿Alliberament o perpetuació del poder?

Text repartit al 8 de Març - València - 2010

El feminisme d’Estat i les reformes legals.
¿ Allibarament o perpetuació del poder?


Aquestos últims anys hem assistit a la incorporació de la dona en institucions que tradicionalment han sigut exclusives dels homes, com l’exèrcit, la policia, la política, etc. així com tot un conjunt de reformes legals que pretenen igualar la situació de la dona a la de l’home. Aquestes reformes parcials no han fet més que reforçar uns esquemes de dominació del sistema patriarcal que són la base de la desigualtat social que hem sofrit durant segles, és a dir, ara també tenim el poder per a ser explotadores, i no sols explotades.




L’alliberament de la dona no vindrà de la mà de les reformes legals, imposades per una minoria dirigent, si no amb l’eliminació dels esquemes i valors arrelats a la nostra societat, alguns com l’autoritarisme, la sumisió a un poder, la competitivitat i l’ànsia de benefici, valors que segueixen intactes, encara i tot les lleis. És a dir, podem castigar la violència contra les dones amb més violència, però no evitarem el tràgic recompte de morts de dones a mans de les seues parelles al cap de l’any, si seguim cedint la capacitat de decidir sobre les nostres vides a un Estat que perpetua diferents relacions de poder, sense les quals no podria sobreviure. Amb la inclusió de la dona a l’exèrcit, la policia, o alts càrrecs d’empreses, considerem que estan essent potenciats valors com la violència, l’abús de poder o l’autoritarisme, és a dir, s’imposa a la dona la imitació del rol típicament masculí sota l’aparença falsa de l’emancipació femenina.


Pensem que potenciant actituds com la independència, l’autoestima, la solidaritat, l’antiautoritarisme, l’expressió dels propis desitjos i necessitats i la creació de relacions sanes, de forma persona i col·lectiva, avançarem en el camí cap a l’alliberament d’homes i dones.




SIN SIGLAS


0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios