Últimos datos de la situación de Amadeu + Últimas acciones

-Todavía está debil, y sigue sin tener sensibilidad a las piernas, pues ya le dijeron que son secuelas irreversibles. Ya ha recuperado 3 kgs desde que dejó la huelga.

-Transcripció de l'advocada que va visitar dimarts 27 d'octubre a l'Amadeu Casellas

-Contestació de la consellera Tura davant l'entrega del manifest fet per diferents personalitats del món de la cultura, periodistes i polítics.

-Notícia del pasat 7 d'octubre al Canal Terrassa Vallès

-Concentraciones en Palencia por la libertad de Amadeu

**********************************************************************************

Transcripció de l'advocada que va visitar ahir dimarts 27 d'octubre a l'Amadeu Casellas

Ens comenta l’Amadeu que dilluns el va anar a veure un inspector de la Secretaria General d’Institucions Penitenciaries, enviat per l’Albert Batlle.

L’Amadeu li va comentar que volia que l’anés a visitar un conegut lletrat preocupat per la situació i li van dir que cap problema, que quan vulgui ja hi pot anar, i que si és necessari ja el trucaràn ells directament. De totes formes, l’Amadeu diu que si el dia que hi va li posen algun inconvenient que truqui a la Direcció General.

Aquest inspector li va dir que en breu li treuran la restricció de l’aïllament, doncs volen acabar quan abans millor amb aquesta situació. Segurament tot això és degut al ressó mediàtic de tot el que ha anat sortint pels diferents medis de comunicació.

Així mateix el Sr. Inspector li va dir que en quant al tema de les preventives que li van aplicar en tots els procediments que té oberts, s’han de descomptar de les penes a que va ser condemnat per sentència.

Em va comentar que en preventiva va estar durant 5 anys i mig a Vinarós, a Figueres un any i mig, també a Granollers i al tema de Vic, també va estar en preventiva.

Així doncs, i tenint en compte que l’Amadeu porta 23 anys tancat a la presó, que se li va aplicar una redenció de 9 anys, és a dir, que porta 32 anys cumplint condemnes i a tot això se li ha de restar el tema de les preventives, hauria d’estar al carrer.

Amb tot això s’està incomplint tant el Codi Penal antic, on segons l’article 71.2, el màxim que una persona pot està privat de llibertat eren 20 anys, i el Codi Penal actual, on l’article 76.1 estableix que el màxim de temps son 30 anys.

En quant als beneficis penitenciaris que hauria d’haver gaudit l’Amadeu, i en contestació a la resposta al manifest fet per la Tura, no se li està aplicant cap a l’Amadeu, és a dir, segons la normativa legal vigent, un cop s’han complert 3/4 parts de la pena i, s’hagi satisfet la responsabilitat civil derivada del delicte, l’intern té dret a la llibertat condicional, i és més que evident que l’Amadeu ha complert de sobres les 3/4 parts de la pena. Així mateix, no sempre és necessari que s’hagi satisfet la responsabilitat civil derivada del delicte per a que es pugui donar la llibertat condicional.

Seguint amb la contestación emesa per la Sra. Tura, on es parla del procediment que encara té obert l’Amadeu pel tema de les drogues, ell manifesta que els fets no son certs i que se’l està acusant sense motius ni fonaments. Ell es va eseventar del procediment després d’un any en que pressumptament van succeïr els fets, que va ser quan va començar una vaga de fam.

En cap moment, durant l’any anterior li havien fet cap registre, ni li havien posat cap parte disciplinari, a més ell estava treballant de paleta dins la presó i ho va continuar fent sense que ningú li digués que tenía cap causa nova oberta, és a dir, que en cas contrari, segurament li haurien negat el dret a treballar i l’haurien regressat de grau.

Manifesta així mateix que quan la Tura exposa que l’Amadeu ha gaudit de beneficis penitenciaris, consistents en permisos, no han estat mai atorgats per la Direcció General d’Institucions Penitenciaries, doncs aquests sempre els hi han negat, i que si ha aconseguit algún permís ha estat gràcies al recursos que ell ha fet devant el Jutjat i que ha estat l’Audiència Provincial de Barcelona i la de Girona la que finalment li ha donat els permisos de sortida.

D’altra banda, li han comentat a l’Amadeu, que a Quatre Camins no el portaràn.

Finalment i en quant a l’estat físic de l’Amadeu, aquest a recuperat color de la cara, tot i que encara està debil, i segueix sense tenir sensibilitat a les cames, doncs ja li van dir que son seqüeles irreversibles.

Està a l’espera de que li facin les proves, que en principi li havien de fer la setmana passada i encara no li han fet, fet pel qual, la Dra. Prats que és qui l’atent ha demanat amb urgència que se li practiquin les referides proves.

Segons comenta l’Amadeu aquesta Dra. es preocupa molt per l’estat de l’Amadeu i s’ho mira tot amb lupa.

Ja ha recuperat 3 kgs des de que va deixar la vaga de fam, doncs es passa les 24h del dia amb sèrum, que li canvien cada 6 hores (son ampolles de mig litre).

Ahir per dinar li van donar arròs bullit, peix i un iogurt, diu que per esmorzar li donen llet amb galetes.

La dietista que el porta li va dir que està acceptant bé el menjar que li donen i que si tot segueix igual de bé en un parell o tres de dies podrà triar el que vulgui per menjar.

El que també els preocupa als metges és la tensió doncs no li augmenta, sent que normalment està a 7/5, tot i que mentres l’estava visitant li van prendre la tensió i li havia pujat a 10/6, segurament degut al fet de que està tot el dia amb sèrum.

En quant als ulls, se’ls ha d’anar netejant amb com venia fent fins ara.

En quant a l’estat psicològic l’Amadeu està molt bé, fort com sempre i amb ganes de seguir lluitant per aconseguir els seus objectius.


************************************************************************************


CONTESTACIÓ DE LA CONSELLERA TURA DAVANT L'ENTREGA DEL MANIFEST FET PER DIFERENTS PERSONALITATS DEL MÓN DE LA CULTURA, PERIODISTES I POLÍTICS.

En relació als darrers actes de suport a l'intern Amadeu Casellas, el Departament de Justícia considera necessari fer saber a l’opinió pública i, en especial a les persones que siguin convidades a sumar-se a actes en suport de la seva persona que:
Amadeu Caselles Ramon fonamentava la seva vaga de fam, que ha decidit abandonar fa uns dies, en que fa més de 20 anys que està empresonat i que l’Administració penitenciària no li ha concedit permisos ni ha pogut accedir al règim obert.

1. L'intern ha estat condemnat en 12 ocasions i té com a mínim dues causes pendents. És reincident penal i penitenciari i ha tingut tres ingressos a presó. El primer, l’any 1979 va durar 4 mesos en situació de preventiu. El segon ingrés fou l’any 1982 ( per complir una pena de 4 anys). Va sortir en llibertat condicional el juny de 1984. El tercer ingrés va ser l’any 1987 en que va entrar per complir 8 condemnes per robatoris a mà armada.

2. En els períodes que ha estat en llibertat perquè l’administració penitenciària ha confiat en el seu comportament i li ha atorgat permisos o règims oberts, l’intern ha reincidit i ha comès nous delictes. Així, des de 1995 fins el novembre de 2006, data en la que gaudint del règim obert va ser detingut de nou, acusat d’un atracament, aquest intern ha gaudit d’un total de 85 períodes de permisos, i a aquests cal afegir-hi 40 sortides per temes laborals, entre juliol i desembre de 2005, altres 11 sortides en règim d’autogovern i 2 sortides programades acompanyades de personal de tractament.
Durant el gaudi d’aquests permisos, no retorna al centre (nou delicte de trencament de condemna) en dues ocasions i ha de ser detingut i retornat per la força pública, i en
altres dos permisos comet dos atracaments pels quals també és condemnat, un l’any 1998 i l’altra, el darrer, l’any 2006, quan estava en tercer grau de compliment de les penes imposades.

3. En el període que ha complert penes de privació de llibertat ha realitzat una temptativa d’evasió.

4. Els delictes comesos són, principalment, robatoris amb intimidació i amb ús d’arma de foc.

5. L’ultima condemna, que se suma als anys que encara li restaven d’altres condemnes anteriors, és per un delicte de robatori amb intimidació a una entitat bancària de Vic el
dia 26 de novembre del 2006 (fa doncs menys de tres anys), mentre gaudia del tercer grau penitenciari. Durant l’atracament va amenaçar amb l’arma a la mà a tres treballadors de l’oficina i a una clienta. Aquests fets varen ser reconeguts per l’intern, que va acceptar una sentència de conformitat d’ 1 any de presó com autor responsable d’un delicte de tinença il·lícita d’armes, i de 3 anys, 6 mesos i 1 dia com autor d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

6. Resta pendent també resoldre l’acusació sobre tràfic d’estupefaents, pel qual té una petició fiscal de 8 anys de presó, per fets ocorreguts l’any 2008, al centre penitenciari de Quatre Camins, i una denúncia interposada per la Secretaria de Serveis penitenciaris per calúmnies, injúries i amenaces.

7. Tot i que els delictes comesos tenen ànim lucratiu i es desenvolupen atemptant greument als drets d’altres persones, s’ha produït un moviment de suport afirmant que havia estat en règim tancat durant més de 20 anys, qüestió que desmenteixen els propis fets exposats en aquest escrit.

8. En aquests moments aquest intern ha abandonat fa uns dies la vaga de fam que mantenia. Les vagues de fam no són un fet desconegut dins del sistema penitenciari, però no es pot intentar aconseguir canvis de la seva classificació per aquesta via.

9. Amb l’argument de donar suport a aquest intern hem vist com s’efectuaven actes vandàlics a les instal·lacions del Departament de Justícia, trencant amb gran violència totes les vidrieres del Centre d’Iniciatives per la Reinserció (CIRE) o, més preocupant encara, com es col·locaven artefactes explosius el carrer Gran de Gràcia i, darrerament s’enviaven a responsables del Departament de Justícia. En la reivindicació d’aquests fets, sempre covardament anònima, s’efectuen amenaces cap a qui compleix amb l’obligació de fer funcionar el millor possible un servei imprescindible en qualsevol Estat de dret: el compliment de les penes privatives i no privatives de llibertat i la tasca d’evitar la comissió de nous delictes mentre s’està sota la tutela de l’administració penitenciària.

10. Tothom és lliure de donar suport a qualsevol dels quasi 10.500 interns que avui hi ha a les presons catalanes, però cal conèixer bé el currículum delictiu i la manera que alguns tenen de donar suport a la suposada causa "anarquista" d'un pres.

11. Rebutgem profundament la violència i defensem cada dia els drets humans en un dels àmbits més delicats de la nostra societat, però les amenaces i els explosius no ens
faran canviar la nostra activitat encaminada a millorar constantment els serveis penitenciaris.

12. Encara que pot resultar obvi, de tot l’ exposat queda clar que el senyor Amadeu Caselles no està empresonat per les seves idees sinó per la comissió reiterada de delictes que posen en perill la vida i la seguretat dels ciutadans.


22 d’octubre de 2009
(Sense Signatura)


L'Amadeu durant la visita que li va fer la seva advocada va explicar una serie de questions que desmentien les afirmacions fetes a la resposta que la Consellera Tura va donar als que van entregar un manifest per la llibertat inmediata de l'Amadeu Casellas, periodistes, polítics i gent relacionada amb el món de la cultura. La constestació de la gent que va presentar el manifest encara està per arrivar. Estem segurs que seguiran desmentint i desmontant la contestació i argumentació de la Consellera.


CONSELLERA TURA, PROU!!!
LLIBERTAT INMEDIATA PER L'AMADEU CASELLAS


************************************************************************************

-Notícia del pasat 7 d'octubre al Canal Terrassa Vallès

-Concentraciones en Palencia por la libertad de Amadeu


PRESXS A LA CALLE!!!
SOLIDARIDAD CON AMADEU, NURIA I ALFONS!!!


0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios