Recuperem el Princesa, reviscolem el barriDes de fa alguns mesos, veïns i veïnes de Ciutat Vella, ens reunim i parlem dels problemes que tenim als nostres barris, i una de les qüestions que ens hem plantejat ha estat recuperar aquest espai. I volem fer-ho de manera que hi participe tot el veïnat.
Per aquest motiu volem dur endavant una campanya en la qual es realitze una consulta popular amb l'objectiu que totes i tots puguem dir-hi la nostra.

El passat mes de febrer, el teatre Princesa es botà foc i poc després va ser enderrocat. Actualment tenim un solar, un més en el nostre barri, i no sabem quant de temps permetrà l'Ajuntament que romanga així, ni quin ús es donarà finalment a aquest espai. No obstant, fem una mica de memòria...

El teatre Princesa va ser un dels primers de València. Fou dissenyat per l'arquitecte José Zacarías Camaña i emplaçat el 1853 al carrer Moro Zeit, al barri de Velluters, en ple centre històric de València. El teatre va ser reformat el 1956 per Miguel Sanchis i tancat i abandonat al voltant dels anys 90. Des d'aleshores, l'edifici va experimentar un procés de deteriorament. L'octubre de 1999, un grup de joves va ocupar el teatre per denunciar el seu estat d'abandonament. Finalment, van ser desallotjats per la policia. Des d'aleshores va romandre tancat, fins que el 27 de febrer de 2009 es produí un incendi que va destruir el teatre.
Des de fa alguns mesos, veïns i veïnes de Ciutat Vella, ens reunim i parlem dels problemes que tenim als nostres barris, i una de les qüestions que ens hem plantejat ha estat recuperar aquest espai. I volem fer-ho de manera que hi participe tot el veïnat.
Per aquest motiu volem dur endavant una campanya en la qual es realitze una consulta popular amb l'objectiu que totes i tots puguem dir-hi la nostra.

-Dissabte 31 d'octubre, a partir de les 12 del matí, una ocupació simbòlica del solar (c/ Moro Zeit), amb informació, actuacions musicals i murals. Aquest acte servirà de punt de partida per a la consulta popular, ja que des d'eixe dia s'instal·laran urnes en diversos llocs del barri perquè la gent puga dir que li agradaria que es fera en aquest espai.
-Divendres 13 de novembre, de matí: passejada crítica per denunciar l'estat de Ciutat Vella i la responsabilitat d'institucions i agents especuladors.
-Dissabte 14 de novembre, a Ca Revolta, tindrà lloc una jornada d'urbanisme participatiu organitzada per Sostre-Agrupació d'Arquitectes, on es podran manifestar els desigs i necessitats del veïnat i es comptarà amb l'ajuda d'arquitectes i altres tècnics.
Ens agradaria conéixer la vostra opinió i comptar amb la vostra col·laboració.

Organitza: Endavant (OSAN), Ca Revolta, Sostre, Associació de Veïns El Palleter.

Extraido de: http://www.carevolta.org/arbre/index.php?option=com_content&task=view&id=275&Itemid=65

Más info sobre la okupación del Princesa

0 comentaris:

Publicar un comentarioSubscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios