II JORNADES SOBRE AMÈRICA LLATINA. ALCOI, OCTUBRE DE 2010 (Programa, cartell...)




Ací va el programa definitiu de les "II Jornades Sobre Amèrica Llatina" que tindran lloc a la nostra ciutat els propers caps de setmana.


Dos anys després de les “I Jornades sobre Amèrica Llatina” i fruit de la valoració d’aquestes, hem decidit organitzar una continuació. Veient que la situació ha empitjorat al llarg d’aquest temps i les seves conseqüències s’han estès al llarg del territori llatinoamericà, hem volgut enfocar-les des d’un punt de vista més general i no solament basant-se en lluites parcials. De nord a sud, Amèrica Llatina està sent devastada per processos similars orquestrats per les grans multinacionals i els governs occidentals, en pro del nivell de vida dels països enriquits.

Els governs corruptes han obert les portes a les multinacionals mitjançant acords comercials (Tratado de Libre Comercio, Acuerdos para el Libre Comercio en América, …), megaprojectes i grans infraestructures (Plan Puebla Panamá, Plan Colombia, Iniciativa para la Integración de la Infraestructura Regional Suramericana, …) per a que puguen saquejar brutalment els recursos naturals d’aquestes terres. Un espoli que ha suposat la repressió contra els pobles originaris, obligant-los a desplaçar-se, assassinant-los, contaminant el seu entorn, …

Producte d’açò, aquestes cultures, gran part de les quals son respectuoses amb la natura i guarden una saviesa acumulada al llarg de mil∙lènnis, es veuen abocades a la seva desaparició.

Amb la impotència que suposa prendre consciència d’estos fets, ens agradaria mitjançant el debat i la reflexió, trobar formes de trencar la passivitat i aportar quelcom positiu a aquesta
lluita.

---

PROGRAMA:


DEL 22 D’OCTUBRE A L’1 DE NOVEMBRE DE 2010
CSO Cals Flares, Alcoi (Alacant)

DIVENDRES 22
20:00 – Presentació de les jornades i passe del documental “El segundo desembarco: multinacionales españolas en América Latina“.
Sopar de picaeta.

DISSABTE 23
19:00 – Xarrada i debat “Por razones de estado: seguridad democrática, multinacionales y paramilitarismo” (Colombia).
Sopar de picaeta.

DIUMENGE 24
18:00 – Xarrada i debat “Terra, territori i desenvolupament rural a Guatemala“.

DIVENDRES 29
20:00 – Xarrada i debat “Les noves fronteres del petroli: resistències a la petromilitarització“. A càrrec de Marc Gavaldà, membre del col.lectiu “Repsol Mata”.
Sopar de picaeta.

DISSABTE 30
19:00 – Xarrada i debat “Bolivia: entre el discurso indígena y la práctica desarrollista“.
A càrrec de Sergio de Castro, coordinador de la secció “América Latina” de “Kaosenlared” i col.laborador de diversos mitjans d’informació alternativa.
Sopar de picaeta.

DIUMENGE 31
19:00 – Passe del documental sobre Mapuches “El despojo” i debat.
Sopar de picaeta.

DILLUNS 1
12:00 – Valoració de les jornades.
Dinar.

---

El preu dels sopars serà de 3 € per a cobrir les despeses de desplaçament dels i les ponents. La cuina serà vegetariana amb opció vegana. Així mateix hi haurà cervesa artesana ecològica i sucs a preus populars. Durant els dos caps de setmana que duren les jornades s’habilitarà espai per a dormir i

cuinar. Per poder gestionar millor l’espai, els i les assistents a les jornades que vulguen
quedar-se que informen al correu: calsflares@riseup.net

+ INFO: http://jornadesamericallatina.wordpress.com/

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios