[BCN] La UAB expedienta 9 estudiants pel boicot a Rosa Díez del curs passat

El rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona torna a la càrrega. A principis d’aquesta setmana 9 estudiants han rebut una carta on se’ls notifica l’obertura d’un expedient acadèmic en relació al boicot a l’acte que la diputada espanyolista Rosa Díez va fer a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia el març passat.

En l'expedient el gavinet jurídic de la universitat informa també que ha estat la mateixa UAB qui ha fet arribar a la fiscalia una llista d’estudiants per tal que els investigui en relació a aquests fets.

L’expedient queda doncs, en compliment del reglament de la UAB, congelat fins que es resolgui el cas a nivell judicial.

El reglament que s’ha utilitzat és el mateix que ja es va aplicar fa dos cursos als 31 estudiants expedientats per la lluita contra el Pla Bolonya; reglament franquista aprovat el 1951.

Els fets es remeten al 5 de març, quan el partit Unión, Progreso y Democracia va organitzar un acte de propaganda espanyolista a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB amb la presència de la líder del partit, Rosa Díez. Davant d’això més d’un centenar de joves i estudiants van accedir a l’Aula Magna per mostrar el seu rebuig al moviment espanyolista del que forma part UPyD, que tal i com van criticar “utilitza l’odi contra la nació i la llengua catalana com a instrument electoral a canvi d’enfrontar i crispar la ciutadania”.
Ja a finals del curs passat quatre joves varen ser citats a declarar en relació als mateixos fets i encara estan pendents de judici. El jutjat de primera instància i instrucció de Cerdanyola del Vallès els va imputar delictes de vexacions, coaccions i desordres públics.

L'Accent.cat

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios