España 2000 fa el ridícul i només convoca a un centenar de militants al Cabanyal

Encara que ells s' apunten una victòria.

Una volta més España 2000 tracta d'aconseguir allò que mai podra, alçar-se com a vanguardia d'un supossat moviment "social patriòtic". Ahir, dissabte, el partit de Jose Luis Roberto (el cojo) va tonar a fer el ridícul davant de la mirada de veïns i veïnes del Cabanyal que no donaven crèdit al que estava passant i no entenien com un barri obrer i multicultural podia estar ple d'aquesta gent.

La manifestació havia estat calfant-se des de les xarxes socials pel partit neofeixista, afirmant que s' estaven convocant contramanifestacions inexistents. Aquest intent desesperat d' aconseguir espai publicitari en la premsa es va veure frustat quan col·lectius veïnals i antifeixistes comunicaren que no hi havia convocada cap tipus de concentració i que no s'anava a caure en la provocació i l'enfrontament. Tot i això, España 2000 afirmà fins última hora que la contramanifestació havia estat convocada de manera secreta. Sembla, que tenien un especial interés en que hi hagueren enfrontaments al carrer entre veïns i feixistes, cosa que provocaria; repressió, criminalització i per tant un descens en la resistència veïnal que es fa dia rere dia. Deixant veure també com, solament, són notícia quan els col·lectius antifeixistes volen.

La manifestació començà amb 20 minuts de retràs per la falta d' afluència de gent i no sigué fins l'últim moment quan es va desvetlar el recorregut de la manifestació. Un centenar de militants d' España 2000 avançà per l'interior del barri, per l'estret carril bici, davant de la mirada atònita i recriminacions dels veïns de la zona afectada, que res tenen que veure amb el tràfic de drogues del qual se'ls estava acusant (sobretot a la població gitana, que també són veïns de tota la vida i no tenen perquè ser narcotraficants), i a l' altura del carrer la Reina un grup de veïns i veïnes posaren per megafonia cançons de circ i rises cosa que va provocar deseperació al cap del partit i, a més, que demanés més soroll a la seua manifestació.

Els feixistes es recorregueren el barri sense eixir-se del seu rol; cridaren consignes xenòfobes, contra els "guarros", amenaçaren a veïns per estar fotografiant, insultaren a joves "sospitosos" de ser antifeixistes i sense pena ni glòria al final de la manifestació donaren un discurs ambigu, sense posicionar-se en temes conflictius com l' avinguda, fent una crítica superficial i copiada dels col·lectius veïnals a l'especulació i proposant com única alternativa expulsar a immigrants, esquerrans i gitans per plenar el barri "d'espanyols". En acabar l'espectacle i frustrats per no aconseguir el seu veritable motiu (provocar enfrotaments i tindre publicitat) marxaren en grupets per l'avinguda Blasco Ibañez, mentre la policia també marxava amb les meteixes frustracions. L'identificació de joves que passejaven pel Cabanyal fou constant, encara que no hi havia cap indici de contramanifestació.

Ni Barberà, ni Peralta, ni España 2000 han aconseguit en aquesta jornada de provocació aturar al veïnat que durant els 365 dies de l'any lluita pel seu barri i les seues vides. Delegació de Govern (PSOE) ha tornat a atacar als veïns i veïnes i ha deixar en evidència la seua hipocresia. Mentre les seues joventuts donen premis a la Plataforma "Salvem el Cabanyal", el partit mana a la policia nacional i als feixistes. (i des de govern central s'aproven retalls salarials i reformes laborals)

España 2000, ara, entra en un període d'autocomplacença on afirmaran que representen als veïns i que són l'únic partit que ha ixit al carrer a denunciar el que passa al barri, encara que com ahir es comentava als carrers del Cabanyal al seu pas "ací es duu una lluita de més d'una dècada on es fan protestes i inumerables activitats (lúdiques, culturals, al carrer, a espais col·lectius, etc), una lluita diària i veïnal" i el neofeixisme caspós i populista només ha estat present quan era necessari desarticular la resistència veïnal (com quan la Levantina dessallotjava centres socials gestionats per joves del Cabanyal) o ara que es necessitava una excusa per crear nous enfrontaments i aconseguir detencions. Per altra banda, els veïns i veïnes seguiran contruint autogestió al Cabanyal, recuperant xarxes socials i trencant els guettos que s'han creat per culpa de la degradació.

Infopunt

3 comentarios:

  1. olè y olè

    no hay que darles el gusto. borreguitos que se siguen unoss a otros hasta caer en el precipicio.
    Marchaban pacificamente, para luego tirarse flores en sus foros"marchamos sin armar jaleo a pesar que los rojos decian a los vecinos del cabanyal que ibamos a destrozar su barrio"
    hay que ser inteligente y no listillo

    ResponderEliminar
  2. Els feixistes sempre fent el ridicul. Pero cal reconeixer que a les fotos de la seua crònica es veuen més de cent militants. Cal ser realista, seríen uns 300.

    Jo els vaig veure i els vaig fer unes fotos amb el mòbil pero un membre de la seguretat, em va espentar i em va amenaçar. Tenen gent perillosa amb ells.

    ResponderEliminar
  3. JAjaja, como me alegra leer cosas así. Leyendo lo del circo no he podido contener una carcajada, jajajaja

    ResponderEliminar



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios