Xerrada sobre el judici als carcel·lers torturadors del motí de Quatrecamins a 2004
torturesquatrecamins2004.wordpress.com
CONTRA LAS TORTURAS Y MALOS TRATOS

Texto octavilla:

JUDICI CONTRA ELS CARCELLERES DEL “MOTÍ DE QUATRE CAMINS”

El proper dia 6 de Maig seran jutjats 13 carcellers acusats d’infligir tortures als presos que van ser acusats de participar a l’ anomenat “motí de Quatre Camins”.

A l’any 2004, i després d’uns anys de continues protestes i iniciatives de lluita dins la presó de Quatre Camins, els presos van tornar a organitzar-se contra els continuats abusos que els carcellers i el subdirector exercien sobre ells. En un ambient ja crispat per les constants humiliacions als familiars, els registres i els catxeos, un grup de presos va presenciar al pati com els funcionaris propinaven una brutal pallissa a un company després d’un vis a vis, cosa que els va plenar de ràbia i indignació. A partir d’aquí, es van desencadenar uns incidents en que es va ferir el subdirector i durant unes hores es va retindre a un carceller, mentre intentaven fer públiques les seues reivindicacions. Tot seguit, els presos acusats d’instigar i participar en el motí foren sotmesos a abusos, pallisses i tortures.

El judici contra els 13 presos acusats de provocar el motí va encetar-se al desembre de 2008. L’ Audiència Provincial va condemnar-los pels delictes d’homicidi en grau de temptativa, lesions, detenció il·legal i algun delicte menor, sentenciant a alguns d’ells a 17 anys de presó.

Tanmateix, i malgrat les amenaces i coaccions, alguns dels presos van interposar denúncies per tortura contra els carcellers que es van ensanyar amb ells després dels incidents. Així, el dia 6 de Maig de 2013 es jutjarà a l’Audiència Provincial de Barcelona a 13 carcellers, entre els quals està el subdirector mèdic, acusats de tortura, abusos i maltractament al presos.

Tot i que l’existència de tortures i abusos a les presons són el pa de cada dia i cada vegada més evidents a l’opinió pública, molt poques són les ocasions en que funcionaris de presons s’asseuen en jutjats de la banda dels acusats, com a torturadors, i menys encara les que acaben sent condemnats. Aquest judici es presenta com a una bona ocasió de mostrar el nostre recolzament als presos en lluita i el total rebuig a la més cruel eina de coacció i tortura del sistema de dominació que constitueix la presó.

Divendres 1 de Març a les 19.30, a l’Ateneu del Cabanyal

Xerrada al voltant del Motí de Quatre Camins i les seues conseqüències

(a càrrec de José Solís, un dels torturats després del motí de Quatre Camins)

1 comentario:

  1. No es verdad que se torture a los presos. Ya está bien de mentiras en este sentido. No se justifica que en el motín se redujera a los internos con la fuerza, pero en situaciones así, tendríais que estar dentro para opinar.

    ResponderEliminarSubscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios