Concentració per "assenyalar el culpables de la crisi" a la Universitat de València

Aquest migdia un centenar d'estudiants de la Universitat de València s'han concentrat davant de la cafeteria de la Facultat de Psicologia, protestant per la situació actual que pateixen els i les joves envers la crisi del sistema capitalista.




Els estudiants han representant una performance on apareixien Botin, Zapatero, Camps i Font de Mora com als principals culpables de les retalles socials i s'ha despenjat una pancarta sobre el Banc Santander amb el lema “Assenyalem els culpables, Indignem-nos!”. Acte seguit s'han penjat diversos cartells a la façana del Banc culpabilitzant-lo de la precarietat juvenil, l'atur, la crisi.

Els estudiants han lamentant la forta presència policial al voltant del campus amb una actitud que increpava a les persones que es manifestaven.

Aquesta acció pretén fer visible les retallades constant dels drets socials històricament conquerits, la precarietat laboral, l'atur de més d'un 40% dels i les joves a l'Estat Espanyol, la reforma de les pensions i la reforma laboral.
S'enmarca dintre d'una campanya de lluita que s'ha iniciat des d'una Assemblea Oberta d'Estudiantes i Joves, que continuarà realitzant accions durant aquest mes, fent palès la realitat social que bancs i polítics ens imposen.

Foto de La Plataforma

15 comentarios:

  1. Esta molt bé tot el que s'esta fent entorn a la crisi, la precarietat i l'atur, però de vegades (molt a sovint) sembla que el capitalisme del "españa va bien" ens agradava. Que volem un curro i una casa, i així serem feliços! Pense que s'equivoquem quan llevem el punt de mira del capitalisme. Corrupció politica? NO volem politics. Crisi capitalista? NO volem capitalisme!!!

    ResponderEliminar
  2. Està clar, tots no volem un estat del benestar perque primer que tot no volem cap estat. No obstant, no podem permetre passar de zero a cent. hi ha molta gent que te pensament anticapitalista peró te que madurar-lo i crec que accións com la de aquest mati son el cami!

    ResponderEliminar
  3. I com voleu q una societat ultraindividualista, consumista, desarrollista, q no es questiona el sistema i confia en un partit o altre, passe de sobte a voler cremar benestar, propietat privada i capitalisme??

    ResponderEliminar
  4. Està clar que no podem passar de lluitar per res a lluitar per tot, però vivim un moment unic i em sembla que no l'aprofitem. Sembla que estem reforçant el sistema amb aquestes revindicacions, ja que son facilment recuperables per diferents organitzacions. El capitalisme està en dubte, en un moment donat es maquillara i s'adaptara a donar una altra imatge. No podem permetre-ho. Hi ha que cremar el capitalisme, la propietat i l'estat, i fer-ho ja, siga com siga!

    ResponderEliminar
  5. Gran conclusion eso de "bla bla bla". Con un debate tan productivo no me extraña que estemos asi, menudo nivelazo! buff

    ResponderEliminar
  6. pos jo diria q està molt be el voler canviar-nos a nosaltres, el cagar-nos en l´Estat, el capitalisme i el consum, i tb està molt be el voler fugir d´aq cultura okupant i creant "contracultura" a banda de la major part de la societat, fent mil xerrades, debats i reflexions...
    xò tot això no és incompatible amb implicar-se en una pràctica ja amb la situació concreta d´ara: l´atur, els desnonaments, i tota una sèrie de retallades i reestructuracions de la societat q pretenen crear ma d´obra barata, convertir sanitat i educació en privilegis, i orientar-ho tot cap a la competitivitat del mercat. I caldria implicar-se xq el fet de q empitjoren les condicions de vida de molta gent, no fa q aq es rebelen i es caguen en el capitalisme sino q més aviat es mejen cadascú els seus problemes i/o enfoquen el seu malestar i odi cap als inmigrants (l´ultradreta creix a tota Europa, penseu q no ho farà a Vlc?)

    No es tracta de quina societat volem ni de si primer cal canviar-nos a nosaltres, tot això està molt bé, xo cal paralelament tb implicar-se en la situació d´ara.

    ResponderEliminar
  7. Clar, la situació actual és un moment de ruptura.

    El capitalisme ha creat una de les pitjors crisi de la història (i tornarà a seguir creant) i tenim que aprofitar-lo. Esta crisi no passarà sense pena ni glòria, passarà amb un empitjorament de la nostra qualitat de vida.

    Tenim que donar una resposta contundent. Primer de tot, perquè ens interessa com a individus que les nostres condicions de vida no es precaritzen més, segon perquè la batalla la estan guanyant ells. Els polítics, els banquers i els empresaris estan vivint una època on estan estirant la corda cap a ells mateixos i nosaltres no estem sabent respondre i tercer -com ja he dit- és un moment de ruptura amb el sistema socioeconòmic i sociopolític actual.

    Tenim dos opcions; negar la nostra participació i quedar-se com a espectadors de les nostres vides o bé passar a la acció, autoorganitzar-se i plantar cara.

    ResponderEliminar
  8. De nosaltres, mes que de ningu, depen fer del que estem vivint un moment de ruptura o un simple joc mentre negocien les noves regles del joc (curros idiotitzants i malpagats, acomiadament mes barat, grillets mes apretats, etc...) El problema no es la crisi (es un moment optim per a unes reformes que arribarien d'una manera o un altra), es el capitalisme. Deuriem ficar l'accent en aixo!

    ResponderEliminar
  9. Joder, parece la misma persona en diferentes comentarios...

    ResponderEliminar
  10. Pues a mi me parecen posturas diferentes...

    ResponderEliminar
  11. Es lo que tiene el anonimato. De todas formas hay un debate el viernes sobre esto mismo, que seguro que es más provechoso que ahora.

    ResponderEliminar
  12. Et penses que és la mateixa persona perquè empren la mateixa llengua...

    ResponderEliminar
  13. http://www.tv3.cat/30minuts/reportatges/1793/Escanyats-per-la-hipoteca

    ResponderEliminar
  14. Esta molt be si senyo peró estaría molt bé y efectiu que tras això es posaren esta gent en mans de bons adbocats y que denuncien ,sería ja cuasi magnific

    ResponderEliminar



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios