Benimaclet va dir "No al feixisme"


Diverses cròniques sobre la concentració veïnal d'ahir a la Plaça de Benimaclet.

El poble de Benimaclet va ser un clam unitari contra la presencia de feixistes als seues carrers


Benimaclet diu "no al racisme, no al feixisme"


Baix el lema "Benimaclet diu no al racisme" varis centenars de veïns i veïnes i solidaris amb el barri i els seus espais es concentraren ahir en la Plaça de Benimaclet per cridar contra els abusos, amenaçes i agressions comeses pel partit feixista España 2000.

El passat 19 de novembre España 2000 es va passetjar per un barri buit que havia decidit ignorar a aquest grupuscule, tot i que durant la setmana anterior es van viure moments de tensió per culpa de la presència continua d'aquestos. Durant la manifestació que aconseguí reunir a poc més de 50 militants, es cridaren consignes contra els immigrants i contra els col·lectius anticapitalistes de la zona (com al seu pas pel CSB Terra o el CSO Nido). Dies després del fracàs, membres d'España 2000 entraren al Terra coaccionant i amençant als presents amb la impunitat de la polícia que res volia fer.

Però, ahir 10 de Desembre, es donà cita el poble de Benimaclet per fer una mostra d'unitat i força reunint a varis centenars de persones, deixant en ridícul a aquells que es volen fer veure com els únics salvadors d'uns supossats problemes que en té Benimaclet. A España 2000 li ha eixit el "tiro por la culata", les seues provocacions per a quedar com a víctimes només han fet que desacreditar-los i el tractar de mesurar forçes amb les entitats del barri els ha tornat a deixat en ridícul.

Al final de la concentració es va llegir un comunicat signat per varies entitats del barri i on en denunciava la impunitat dels feixistes davant les agressions comeses. Llevat de la impunitat que puguen tindre o no per part de les institucions -com del delegat de govern, Ricardo Peralta- el que demostrà Benimaclet es que un teixit social fort, pot reunir a molta gent dispossada a treballar pel seu barri, que es podrà defensar a soles de les agressions que el vulguen aturar de crear un barri viu i lliure.

Infopunt--------------------------------------------------------------------

Benimaclet dona una lliçó als racistes d'España 2000


Avui, 10 de desembre, al voltant de 500 veïnes i veïns de Benimaclet s'han concentrat a la Plaça de Benimaclet en resposta a la marxa convocada el passat 19 de novembre pel grup ultradretà España 2000, la qual només va aconseguir reunir a una trentena de militants del propi partit.

Alhora, les entitats veïnals i comerços convocants (Centre Social Terra, Associació de Veïns de Benimaclet, AMPA Escola “Pare Català”, AMPA Escola “Carles Salvador”, AMPA IES “Ferrer i Guàrdia”, AMPA IES “Rascanya”, Benimaclet Viu, Associació de Comerciants i Professionals de Benimaclet, Assemblea de Benimaclet de Maulets, Assemblea de Benimaclet d'Endavant, Colla de Dimonis de Benimaclet, Colla de Dolçaina i Tabal “Estrela Roja” de Benimaclet, Colla Excursionista de Benimaclet, Llar Cultural Parroquial de Nuestra Señora de la Asunción, Asociación Juvenil de Vecinos de Benimaclet, Centro Instructivo Musical de Benimaclet (CIM), Associació de Dones Veïnals de Benimaclet, Escola Infantil Bressol, Asociación Cultural “El Árbol”, KafCafé Cultural) han denunciat les agressions i amenaces patides al barri per entitats arrelades com el Centre Social Terra i han exigit a les autoritats competents responsabilitats per aturar el perill que suposa per a la convivència i la diversitat cultural de Benimaclet la presència d'aquests grupuscles violents i xenòfobs.

Aquesta nit, Benimaclet ha sigut un clam contra l'odi feixista. Un clam d'unitat que crida: Visca Benimaclet viu, alegre i combatiu!

Benimaclet, 10 de desembre de 2010

CSB Terra1 comentario:Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios