1er Cicle de documentals en defensa del territori


El documental és un gènere que permet conéixer els motius i les conseqüències al voltant de diferents situacions, temàtiques, conflictes, etc. A la nostra comarca, enguany s'havia de celebrar la quarta edició d'un certamen específic d'aquest gènere cinematogràfic: diferents motius, sobretot de tipus polític, sembla que han posat fi a l'edició d'enguany.

No serà que no interessa que la gent conega, reflexione i actue en conseqüència, tot eixint-se'n del camí marcat del "no es pot fer res", "total ja està bé", etc? És possible.

Des de la Plataforma hem volgut programar un cicle de cinema documental "en defensa del territori", és a dir, pretenem mostrar una sèrie de documents que evidencien com les agressions al medi ambient, entés com alguna cosa més que un programa de televisió o una etiqueta "verda" de determinades companyies, són la característica comuna de múltiples conflictes socials que, darrerament, no deixen d'accelerar-se. El que uneix les lluites contra el Tren d'Alta Velocitat a Euskadi i Itàlia, el projecte de Macroabocador a Llanera de Ranes i la línia d'alta tensió de les nostres serres  o l'especulació al barri del Partidor d'Alcoi és un model de vida, de consum, de relacions humanes que demana més del que la Terra pot suportar. Un sistema que, com deia algú, "necessita més i més velocitat mentre pren pastilles per a relaxar-se i poder dormir..."

Els documentals es podran veure en diferents espais els dimecres a les 20'30 (podeu veure les dades concretes a la columna de l'esquerre). Si vols, pots portar-te el sopar i també participar al debat!

http://www.crematsensefils.blogspot.com/

0 comentaris:

Publicar un comentarioSubscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios