Comunicat del CSB Terra davant la reunió amb el Delegat de Govern

Resultat de la reunió de hui amb Peralta: escepticisme confirmat. Voluntat zero i impunitat encoberta de democràcia.


Hui hem tingut reunió amb el delegat de govern. Hem assistit el Centre Social Terra, l'Associació de Veïns, l'Associació de Comerciants i Professionals de Benimaclet, la representant de la comunitat educativa i una membre de la Llar Parroquial (!!).

Allà, l'Associació de Veïns ha remarcat que Benimaclet era un barri sense problemes (de seguretat) fins l'arribada dels energumens d'España 2000 que estaven alterant la convivència del barri. La comunicat educativa i els comerciants també han denunciat la situació de por que s'havia transmès als més menuts i als comerços del barri i que s'havia traduït en el tancament dels mateix el dia de la manifestació.

Per la nostra banda, el Terra li hem recriminat i li hem exigit responsabilitat com a institució pública a l'hora d'efectuar unes declaracions que llevaven ferro al problema i que situaven en una equidistància als feixistes d'España 2000 i al veïnat de Benimaclet (“todos tienen que entender que existe una riqueza y pluralidad democrática, siempre que sea bajo los límites de la ley”). En eixe sentit, li hem preguntat si les intimidacions, coaccions, agressions físiques i amenaces de mort entraven dins dels límits de la llei i de la seua democràcia. Silenci per resposta (més bé, ha dit que ell la única informació que tenia era per la premsa i que només sabia que aquesta gent havia anat a un local públic i havia demanat unes cerveses. Que se li havia denegat i que havien demanat els fulls de reclamació, els quals se li havien negat també). Indignació i ràbia.

També, el delegat del govern espanyol ha volgut remarcar que a València el feixisme no suposava un problema greu que requerira de mesures especials (com una fiscalia especialitzada o una tasca educativa i divulgativa al respecte), i que, en 15 anys, no havia hagut cap mort ni succés de consideració. En eixe moment, el Terra li hem entregat un dossier de 30 pàgines amb totes les agressions patides al País Valencià des de 2007 i que resten impunes (bombes, pallisses, agressions, amenaces, etc.). També li hem recordat que fa 17 anys, el nostre company Guillem Agulló va ser assassinat davant la impunitat i el menfotisme de les autoritats, situació que es repetia constantment fins el dia d'avui (i, per tant, situació que podria tornar-se a repetir).

Finalment, i veient que la reunió ha transcorregut sota els paràmetres de la formalitat marcada (ens estava parlant com si fórem tontos, com si estiguera fent-nos un míting), li hem demanat que ens explicara les mesures concretes que anaven a prendre per protegir les veïnes i per solucionar el problema. Resposta: “que quereis, 2 secretas todo el dia en el Terra?”. La nostra resposta: “no, però ja sabem que els tenim prou vegades. Volem mesures reals per aturar l'amenaça feixista i racista sobre el veïnat de Benimaclet”. I, per la seua banda: “no os podemos decir nada, pero estar tranquilos”. Doncs no, no ho estem. I cada cop menys.

Com a anècdota, i per entendre com d'assabentat de tot que està el nostre delegat de govern, una mostra de comentaris que ens ha dedicat especialment: “No me gusta este tipo (J.L. Roberto), como no me gusta Otegi” (a que vindrà això? I, a més, el company Otegi està a la presó; el cojo no). “Sabes quien es el maximo financiador de Levantina Seguridad? Esquerra Republicana” (mentida! Però... i a nosaltres que ens dius d'això?). “Porque no se condena tambien la actuacion de los Mossos de Saura en la Huelga General en Barcelona?” (que no la condemnem? Si som nosaltres els que, a l'igual que a València, hem rebut les seues porrades!!). És a dir, discurs coincident amb l'extremadreta de: sou uns catalanistes defensors d'ERC i el tripartit... damunt ni tan sols és suficientment intel·ligent per a conèixer el nostre posicionament polític.

Conclusió: continuem indignats per la manca de voluntat política dels nostres representants. Cal ser conscients que només la societat civil i el veïnat de Benimaclet podem canviar aquesta situació, construint un barri de llibertat i respecte, plantant cara al feixisme des dels carrers i continuant el nostre camí imparable.

4 comentarios:

  1. lo unico que se podia esperar de esa reunion era que ese tipo quedase en evidencia de que no le importa una mierda lo que pasa, y que no tiene ni idea del asunto. En fin, muy bien la conclusion, ningun politico va a cambiar nada, depende de nosotrxs!

    ResponderEliminar
  2. la conclusión estaba clara de antes...

    ResponderEliminar
  3. Hablando de todo un poco, ¿cual es el posicionamiento político del Terra?

    ResponderEliminar
  4. el Terra, l'Associació de Veïns, l'Associació de Comerciants i Professionals de Benimaclet, la representant de la comunitat educativa i una membre de la Llar Parroquial parlant al governador, aixó pareix una barbaritat.

    ResponderEliminar



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios