Cicle "antidesarrollista" en defensa del territori




Diferentes colectivos del este peninsular vamos a estar dando unas charlas en Barcelona.

Cicle "antidesarrollista" en defensa del territori


Programa
Dissabte 28 d'abril
Pobles vius, pobles combatius: No a l'Alta Tensió!

A càrrec de companys que van participar en la lluita contra l'Alta Tensió a la Vall d'Albaida (València).
L'estiu del 2010 la Generalitat Valenciana va donar el seu vistiplau a la línia aeri-subterrània de 132 kilovolts -ideada per Iberdrola- que avui enllaça la subestació d'Ontinyent amb la línia Juan Urrutia-Alcoi, al Port d´Albaida. Aquest recorregut travessa els termes municipals d'Albaida, Benissoda, Agullent i Ontinyent, o el que és el mateix, perjudica terrenys d'alt valor forestal, natural, ecològic i paisatgístic com la Covalta, la Font del Patge, la Serra del Torrater o la Serra de l´Ombría-Pou Clar.
Espai Obert, 18h.
C/ Violant d'Hongria; 71, 1r
Plaça de Sants i Badal (L5) i Plaça del centre (L3)

Dissabte 5 de maig
L'amenaça de l'emmagatzematge geològic de CO2

A càrrec d'un company del Grup de treball per la defensa del territori de l'Alt Palància (Castelló).
La captura i emmagatzematge de diòxid de carboni (CO2) és un projecte experimental d'increïbles costos i encara majors riscos -tant per a la flora, com per a les aigües, les persones i els animals- que consisteix a enterrar el CO2 generat en centrals tèrmiques i transportar-lo per gaseoductes a centenars de quilòmetres per finalment enterrar-lo a perpetuïtat en formacions geològiques profundes i estrats de roca impermeables.
Ateneu Llibertari de Sants, 18h.
C/ Maria Victòria, 10 Plaça de Sants (L1-L5)

Diumenge 6 de maig
L'agressió soci-ambiental de la fractura hidràulica (fracking)

A càrrec de companys i companyes de la Asamblea contra el fracking de Burgos.
La Fractura Hidràulica, combinada amb la perforació horitzontal a grans profunditats, és una tècnica agressiva usada per explotar les últimes reserves de gas natural. Són tecnologies complexes i costoses i l'extracció és menys rendible que en les reserves que s'exploten convencionalment. Aquestes tècniques s'estan utilitzant des de fa aproximadament una dècada als Estats Units, i és allí on s'han experimentat fins ara les seves conseqüències sobre el medi ambient, les gents i les reserves d'aigua dolça.
Can Masdeu, 13h.
Canyelles (L3)

Diumenge 13 de maig
Més pagesia i menys casinos: aturem l'EuroVegas!
A càrrec de membres de la Plataforma Aturem Eurovegas i de l'Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya (ASAC!).

El projecte EuroVegas no només aprofundeix en un model de creixement econòmic basat en l’especulació urbanística i financera sinó que a més amenaça el Parc Agrari del Baix Llobregat, l'espai agrari més important de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. El projecte podria representar una de les majors inversions de la història de Catalunya en aquest sentit, i representaria seguir perpetuant un model que es troba entre les causes principals de la crisi econòmica i ecològica global.
Can Masdeu, 16.30h.
Canyelles (L3)

Diumenge 20 de maig
Les centrals eòliques com a emblema del capitalisme verd
A càrrec de Miquel Amorós.

La convicció desenvolupista del creixement com a objectiu primordial de la vida al planeta ha desembocat en una crisi biològica. L'escalfament global, en un context de deteriorament universal, ha impulsat el capitalisme “verd”, basat en el “desenvolupament sostenible”, el qual ha donat lloc als transgènics, als automòbils d'alta gamma amb motor de baix consum, als agrocombustibles i a les energies renovables industrials. Les agressions al territori s'han multiplicat: autopistes, trens d'alta velocitat, línies de molt alta tensió, “parcs” eòlics, “horts” solars, urbanització il•limitada, abandó i suburbialització del camp...
La Teixidora, 18h.
C/ Marià Aguiló, 35 Poblenou

Dissabte 26 de maig
Chernobil, Fukushima, Lemoiz, Garoña: passat i actualitat de les lluites antinuclears
A càrrec de Juantxo Estebaranz.

Aquesta xerrada ens endinsarà en l'anàlisi de la realitat de les lluites socials antinuclears i alhora recorrerà el naixement i desenvolupament de la cultura assassina de l'energia de l'àtom. Repassarem alguns dels fets històrics que demostren la bogeria, fragilitat i negoci de l'energia nuclear. En particular, d'alguns dels accidents i catàstrofes més importants provocats per l'ésser humà amb la tecnologia radioactiva.
La Teixidora, 18h.
C/ Marià Aguiló, 35 Poblenou

Presentació

ESCENARIO DE CRISIS



La mundialización de la economía ha agudizado las contradicciones del sistema capitalista generando una serie de graves crisis internas y externas que obligan a serias modificaciones del modelo social desarrollista y del estilo de vida que comporta. Los remedios son variados: por un lado se intensifican las agresiones territoriales y medioambientales en la línea del capitalismo duro tradicional, y, por el otro, se ponen en marcha medidas contra el cambio climático y la subida del precio de los carburantes que presentan la imagen de un capitalismo blando, aunque no menos duro que el anterior, al que los dirigentes llaman “sostenible”. Ejemplos de la agresividad sin máscara son el proyecto Eurovegas, el Tren de Alta Velocidad, las líneas de Alta Tensión y la prolongación de la vida de las centrales nucleares. Ejemplos de la agresividad enmascarada, las centrales eólicas, la extracción de gas por fractura hidráulica y las prospecciones para el almacenamiento de dióxido de carbono. La perspectiva no es halagüeña para los dirigentes y las clases adictas al consumismo y la hipermovilidad en un entorno urbanizado y artificializado, lleno de prótesis electromecánicas. La agresividad capitalista no es controlable y anuncia un probable escenario crítico de penuria energética y alimentaria, donde las víctimas superarán con creces en número a los verdugos.


0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios