L’absolució del veí de Patraix evidencia la instrumentalització policial de Barberá

El Fiscal recorda a la policia i a l’alcaldessa que els veïns tenen la capacitat de dir-li a un càrrec públic que no estan d’acord amb les seues polítiques.
El titular del Jutjat d’Instrucció Número 3 de València, va absoldre ahir el veí de Patraix que va ser denunciat per la Policia Local per criticar Rita Barberá en un acte públic.

El jutge no veu cap falta en esta actuació lícita del veí i el Fiscal va recordar als policies, i per extensió a l’alcaldessa de València, que el càrrec que té un polític admet les crítiques de la ciutadania, sempre que no afecte a l’honor de la persona representada. “Els veïns tenen la capacitat de dir-li al càrrec públic que no hi estan d’acord”, va afirmar. I en este cas, el veí de Patraix només va fer evident que Barberá mentia quan assegurava que el PAI Patraix l’havia pagat el consistori quan havia sigut la promotora del constructor Bautista Soler la que havia fet els pagaments.

Barberá, en declaracions a la SER i vist el revés judicial, va assegurar no saber res de la denúncia i que això era una assumpte de la Policia Local. “Pregunteu-los a ells”, va afirmar, oblidant-se que en altres actuacions similars en què el cos municipal havia denunciat una crítica, en este cas la diputada de Compromís Mònica Oltra, fins a tres regidors del seu equip de Govern es van voler personar com acusació particular. En aquella ocasió, el jutge va desestimar esta petició, encara que el procés continua per “desobediència lleu”.

D’esta manera, la defensa de la llibertat d’expressió que va plantejar l’advocat del veí i la Fiscalia van guanyar contra la “mordassa” que s’ha intentat posar per part de les autoritats municipals en defensa de “l’ordre públic”, com s’argumentava a la denúncia.

Així i tot, estes aventures judicials li costaran a l’erari públic les despeses dels advocats les dietes que els agents que anaren a declarar hauran de cobrar per deixar d’exercir les seues funcions com a policies, uns 50 euros. Un fet que va ser molt criticat per l’Associació de Veïns de Patraix, que va denunciar que este tipus d’actuacions “utilitzen recursos públics per a actuacions que intenten posar por entre el veïnat que és crític amb Barberá”.

El veí de Patraix va estar acompanyat de gran part de les associacions de la ciutat, com ara Safranar, Sant Marcel·lí, Cabanyal, Malva-rosa, Torrefiel o Cercle Obert de Benicalap. Des de l’Associació de Veïns de Patraix van defensar l’actuació de la policia de barri, però van criticar que “fóra una unitat especial la que interposara la denúncia”. A més van afegir que esta resolució “ens beneficia a tots com a ciutadans, perquè defén la llibertat d’expressió”.

Per la seua banda, el secretari general del PSPV en la ciutat de València, Salvador Broseta, va indicar que mentre els socialistes proposen coses, “el Partit Popular duu als tribunals un ciutadà per expressar la seua opinió contra Rita Barberá”. “En els plens municipals hi ha cartells que diuen 'Zapatero menteix' i, que jo sàpiga, Barberá no ha cridat la policia, per tant ens preguntem si és que per a l'alcaldessa hi ha ciutadans de primera i de segona", va afegir.

Per la seua banda, la portaveu del Grup Municipal Socialista, Carmen Alborch, va assenyalar que “l'alcaldessa està en la deriva autoritària i ha passat de criminalitzar els veïns a asseure'ls en la banqueta”. “Els dirigents hem d'acceptar les crítiques i donar solucions”, va destacar Alborch, que va expressat també la seua condemna a este judici.





Nota: Des d'infopunt no confiem en la paraula del pspv,(no confiem en les seues promeses), però sembla una notícia interessant i des de un punt de vista prou més crític que altres diaris.

0 comentaris:

Publicar un comentario



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios