Jornades sobre les lluites camperoles [Castelló]


Sens dubte s’ha demostrat que aquestes justificacions són falses i que les conseqüències de l’acaparament de terra són: els desallotjaments i desplaçaments de poblacions, generalment camperols i camperoles, la violació dels drets humans, l’augment de la pobresa, la fractura social i lacontaminació ambiental. En moltes ocasions els pobles indígenes i les minories ètniques es veuen expulsades dels seus territoris mitjançant la força armada, el que fa augmentar la seua vulnerabilitat, especialment a dones i xiquets.

Front els abusos que origina aquest sistema d’acaparament i de saquejos han anat sorgint per tot el món diferents organitzacions, moviments i alçaments populars que tracten de resistir els atacs del capitalisme, construint noves relacions socials i econòmiques on tots puguem decidir el nostre sistema de producció, distribució i consum per a garantir aliment i benestar per a totes les persones.

A continuació explicarem breument les xerrades que es faran al llarg d’aquest mes:

12 d’Abril
Projecció del documental “Mengem S.A.” de Melderomer-col·lectiu audiovisual.
Mengem S.A. és un treball audiovisual de 43 minuts de durada que dóna veu a diversos col·lectius i personalitats que treballen des de diferents sectors per l’agricultura ecològica i la sobirania alimentària del País Valencià.
Lloc: SOV-CNT La Plana Hora: 19:30h

13 d’Abril
Taller “Nendo Dango o com expandir el creixement vegetal pel món”
Nendo Dango significa “bola d’argila” en japonès, i es tracta d’una tècnica de cultiu desenvolupada pel japonès Masanobu Fukuoka, qui la va inventar com a mètode contra la desforestació. Un dels seus assoliments més importants va ser la reforestació d’una muntanya desertitzada del Japó, convertida en un hort comestible.

Intercanvi de llavors
En un intercamvi de llavors, cadascú agafarem només les llavors necessàries per a provar i reproduir les varietats que ens interessen. Després de u, dos o tres anys, podrem extraure llavors suficients per al nostre propi hort i per a poder intercanviar-les de nou.
Lloc: Plaça Ma Agustina Hora: 11:00h

Presentació del Comité de solidaritat Internacionalista de Saragossa.
Aquest Comité porte més de 25 anys d’organització i reivindicació tant a Aragó, com als diferents països en els que desenvolupe accions d’acompanyament internacional. La seua solidaritat és política i les organitzacions amb qui treballen són entitats ciutadanes que treballen per la transformació social mitjançant la reivindicació, la mobilització i la participació popular.
Lloc: Casal Popular de Castelló Hora: 19:30h

26 d’Abril
Xerrada o projecció de documental per confirmar
Lloc: SOV-CNT La Plana Hora: 19:30h

27 de Abril
La problemàtica de la terra al Brasil i la lluita del MST. A càrrec de membres del Comité de suport al MST de Barcelona.
Brasil és un dels països amb més desigualtat social del món i ocupa el segon lloc en quant a concentració de terra: 50% en mans del 1% de la població.Des de l’arribada dels europeus es va implantar un sistema de producció agrícola basat en l’explotació de grans latifundis i un model agroexportador de monocultius. El moviment dels treballadors rurals sense terra és un dels moviments socials més grans del món; compta amb un milió i mig de camperols sense terra organitzats al llarg de 23 estats. Els seus objectius principals són: la lluita per la terra, la reforma agrària i la lluita per una societat més justa e igualitària mitjançant ocupacions de terres.
Lloc: Casal Popular de Castelló Hora: 19:30h

MÉS INFO: ateneuanarquista.org




1 comentario:



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios