[Barcelona] Crònica del 28 de maig a Plaça Catalunya

Barcelona va aixecar-se ahir, sobre dos quarts de set del matí, amb la notícia del desallotjament de l'acampada de Plaça Catalunya. Per totes les televisions, que van fer una cobertura bastant patètica de la situació com si es tractés d'un circ, repetien que des de l'Ajuntament i el cap dels mossos d'esquadra la consigna era la NETEJA i no pas el desallotjament (per això s'enduen el material? apallissen a les persones?). S'esperava una arribada massiva de gent a la plaça per parar el desallotjament, i així va ser, poc a poc es van agrupar solidàries a totes les entrades de la plaça, sentades, de peu, amb flors, amb ràbia, amb cartells i amb crits. Amb el pas de les hores, fins i tot van tallar-se els carrers evitant la sortida dels camions de Bcn Neta amb tot el material de l'acampada, la resistència va suposar que els camions es veiéssin obligats a parar, però no van tenir cap problema en fer intents per tirar endavant, amb el risc d'atropellar algú.

La situació va derivar en càrregues policials ben enviat que van traduir-se en una actuació brutal: cops de porra (inclus al cap) a persones sentades que evidentment no es podien aixecar, atacs amb piloteres, intent de dispersió amb alarmes, atacs frontals en grup,...
Aquesta escabetxada ha suposat prop d'un centenar de persones ferides, de les quals es coneix a tres amb contunsions molt greus i una que es manté en una situació de perill vital a l'Hospital Clínic.

Però la Plaça Catalunya va ser recuperada per la gent. I com? La ràbia va escampar-se a mesura que passaven les hores i la gent va apropar-se a tots els marges del recinte. Les solidàries des de fóra i les acampades que amb força resistien des de dies, van reocupar la plaça gràcies a la força de la gent que, en saltar el cordó policial i situar-se dins de la plaça van poder arreconar els mossos que en aquell moment, ja feien maniobres juntament amb la guàrdia urbana per a retirar-se.

La retirada va esdevenir una fugida, milers de persones cridant i caminant contra els mossos d'esquadra que van haver de recul·lar d'esquenes cap a les furgones. Finalment van quedar atapeïts amb tot el seu dispositiu al carrer que surt cap a la Plaça Urquinaona on en diverses ocasions van intentar carregar i dispersar la gent, constantment van estar llençant amb piloteres i creant situacions en que podien atropellar la gent. Però la gent es va moure amb decisió i els va fer fóra, amb les conseqüents abraçades i crits d'eufòria quan van girar cua un a un i van marxar, no sense abans intentar una dissolució amb les furgones pels carrers propers a Plaça Catalunya.

I A LA TARDA QUÈ?
No hi ha tanta plaça per la ràbia que es desborda.
Entre les 19 i les 20h, la Plaça Catalunya, que ja havia estat recuperada sobre les 14h, va començar a omplir-se de gent fins al punt de sobrepassar els límits de la mateixa plaça i desbordar-se de gent per tots els carrers propers, que van ser tallats. No hi cabia ningú, perquè amb tota seguretat es van aplegar el triple de persones que qualsevol altre dia. La concentració va resultar emotiva des del punt de vista de la recuperació de la plaça, no tant per tornar a estar dins, ja que potser els mossos després dels robatoris i les hòsties s'haurien marxat, sinó perquè va ser la gent qui es va enfrontar i la va recuperar.
A l'assemblea que es va constituir, les persones amb informació sobre els ferits van poder explicar la situació, a més es van comunicar les comissions i exlicar la feina que havien fet o la que proposàven fer, i es va emplaçar a la gent a proposar quelcom per la nit d'avui dissabte davant l'imminent arribada de seguidors del Barça. La decisió va ser clara, ROMANDRE A LA PLAÇA.
Val a dir, com a punt important del treball que es genera a la plaça, que s'està anant cap a la DESCENTRALITZACIÓ DE LA LLUITA i per tant, les comissions estan treballant per a que els treball de Plaça Catalunya s'estengui pels BARRIS que ja s'estàn coordinant per a mantenir l'activitat i la combativitat dins dels nostres contextos més propers on la feina es veu reflectida.

la nostra crònica pot resultar insuficient davant de tot el que va poder succeir ahir al voltant de Plaça Catalunya, pots mirar els següents links de molt interès. No oblidem que la plaça Ricard Vinyes de Lleida també va ser desallotjada paral·lelament


EL SEGUIMENT D'AHIR AL SEGÜENT LINK:
http://www.lahaine.org/index.php?p=53978&lhsd=4
FOTOS:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/422123/index.php
http://acampadabcn.wordpress.com/
VÍDEOS:
http://acampadabcn.wordpress.com/
http://www.youtube.com/watch?v=L5aj7fMJc08&feature=player_embedded
VÍDEOS DE MITJANS LLIURES:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/422043/index.php

0 comentaris:

Publicar un comentarioSubscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios