Un nou detingut a València per la vaga del 14N, ja en llibertat


Dos mesos després de l'última vaga general, la brigada d'informació de la Policia Nacional espanyola ha detingut un militant de l'esquerra independentista.

La detenció del militant d'Endavant, membre de la CUP i afiliat a la COS s'ha produït sobre les 7:40 del matí quan es dirigia a la feina. Una parella de policies de paisà l'han identificat al carrer i l'han emmanillat per emportar-se'l a les dependències policials.Cap a les 10:30, l'advocada d'Alerta Solidaria ha pogut veure al detingut, que no ha declarat a comissaria. I poc després s'ha tingut accés a l'atestat en què se'l relacionava amb l'acció que es va realitzar en una oficina de La Caixa de la plaça de Sant Agustí.

A les 12h del matí s'ha convocat una concentració de suport a la qual han acudit unes 50 persones. La Policia Nacional espanyola els ha identificat a tots i els ha obligat a desplaçar-se a més distància de la comissaria.

De la Comandància Provincial de la Policia s'ha traslladat el detingut a la comissaria de Sapadors i d'allí, a primera hora de la vesprada, a passat a dependències judicials. Cap a les 16h un centenar de persones s'han concetrat davant del Jutjat de Guàrdia, a la Ciutat de la Justícia. Allí s'han cridat lemes contra la repressió i les retallades i reclamant la llibertat del detingut. Els concentrats amb desplegat banderes estelades i una pancarta. Un parell d'hores més tard, el detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs però sense fiança, després de declarar davant el jutge.
Denúncia de La Caixa

lacaixaEl passat 14 de novembre dins les mobilitzacions de la vaga general, l'esquerra independentista va reivindicar una acció contra una oficina de La Caixa que va consistir en el llançament de pintura roja sobre un ninot que simulava una víctima de l'especulació immobiliària i dels desnonaments. El ninot en qüestió va recórrer durant tot el matí els carrers de València de la mà dels diversos piquets que van confluir en el centre de la ciutat al migdia. Fruit de l'actuació policial, la vaga general es va tancar a València amb 14 detencions, com ja va informar Alerta Solidaria.

Aquesta nova detenció, dos mesos després de la vaga, s'ha produït arran d'una denúncia de La Caixa; així, la policia espanyola hauria identificat les empremtes del militant independentista en un cartell usat en l'acció, motiu pel qual l'acusen de danys al caixer per la pintura llençada, per un valor de 3.000 euros. Tot i així, els advocats han assegurat que no s'ha aportat cap factura justificativa per la quantitat reclamada. Daltra banda, segons han explicat a L'ACCENT la policia hauria aportat un informe a la fiscalia amb el seguiment de l'activitat policial del detingut; així mateix, s'ha aportat a l'atestat piulades de mitjans com L'ACCENT d'avui mateix al matí informant de la detenció, que suposadament servirien per confirmar l'activitat politica del detingut.

http://laccent.cat/index.php/paisos-catalans/repressio-i-drets/item/3003-un-nou-detingut-a-val%C3%A8ncia-per-la-vaga-del-14n

0 comentaris:

Publicar un comentarioSubscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios