[Al Margen] En Marxa la Biblioteca de l'Ateneu + Activitats d'Octubre

Tots els dimarts a partir del 6 d'octubre de 18 a 21 hores l'Ateneu obrirà les portes de la biblioteca. Hi haurà infus i berenaret, ambient relaxat de biblioteca i connexió inalàmbrica a Internet. El dia 30 d'octubre es farà inauguració formal.

Activitats d'Octubre

Vie Oct 01 - 20:00
Presentació Cartelleria Subversiva i Memòria Gràfica

Sáb Oct 02 - 08:30 - 05:00
Senderisme: Excursió, patejada i bona companyia pel paratge de Les Alcusses de Moixent.
Aviseu prèviament per al transport.

Sáb Oct 02 - 22:30 - 11:59
Cinema: Si la Cosa Funciona... de Woody Allen.

Mar Oct 05 - 18:00 - 09:00
Biblioteca Oberta

Sáb Oct 16 - 20:00
Presentació del còmic Rapide a càrrec de l'autor Ángel Muñoz i debat sobre els mitjans de comunicació-manipulació.
Organitza i farà gravació Ràdio Malva. Després hi haurà soparet.

Dom Oct 17 - 12:00
Reflexions sobre les Paternitats: Reunió de pares i futurs pares per a debatre en un ambient distés sobre experiències de paternitat. Xarrarem i farem dinar.

Vie Oct 22 - 22:30
Cinema: Amanece que no es poco, de José Luis Cuerda.
Vine a petar-te de riure amb el clàssic espanyol de l'humor surreal.
Si t'abelleix vindre abans i portes alguna coseta per sopar hi haurà gent.

Sáb Oct 30 - 20:00
Presentació Biblioteca i Xarxa de Biblioteques Socials:
Presentació de la "nova" biblioteca de l'Ateneu i dels projectes: Xarxa de Biblioteques Socials de València i biblioteca La Cuestión Social.
A les 21.00 hi haurà sopar i a les 22.00 musiqueta, jocs (El Gran Trivial Anarquista), divertiments, sorteigs i immillorable companyia.


Ateneo Libertario Al Margen
Palma, 3 bajo
Tel. 96 392 17 51
46003 València
correo@ateneoalmargen.org
www.ateneoalmargen.org
Leer más...

[València - ACTUALITZAT AMB VIDEOS] Diverses cròniques del dia d'ahir

Mobilitzacions estudiantils es sumen als piquets de tota la nit


Crònica d'Infopunt


Al dia d'ahir es viure grans moments de tensió als piquets estudiantils. A primera hora del matí diversos grups de gent han estat al Campus de Tarongers fent piquets a classes i empreses de dintre de les facultats que no havien secundat la vaga. El moment de tensió més dur s'ha vivit vora les 9 del matí quan un professor de Dret ha insultat als vaguistes i un dels seus alumnes ha gravat a la gent que estava als piquets, s'han intercanviat insults i espentes. (Alguns alumnes recriminaven als piquets que a ells no els afectava la reforma, insultant a la gent que ha banda d'estudiar té sofrir l'explotació al treball) La policia nacional també ha fet la seua aparició per les inmedicacions del Campus, de fet una parella de nacionals ha accedit dintre d'una facultat.

A les 10:30, els piquets han arrivat al Campus de Blasco Ibañez i quan s'han disposat a avançar per l'avinguda un grup de furgons antidisturbis han fet la seua aparició fent que el grup de piquets es disolguera momentàniament. Al cap de més o menys mighora s'han tornat a unir en la Facultat de Psicologia on han entrat a la cafeteria fent soroll, més tard li tocava el torn a Medicina. A aquesta altura del matí quasi 200 persones, en la seua majoria estudiants i on cap sigla ha dirigit la manifestació, han entrat a la Facultat de Medicina rodejats de Policia Nacional que ha l'eixida d'aquest grup de la facultat a detingut a dos xics a l'atzar provocant moments de tensió i confusió. El piquet, convertit en manifestació espontànea, ha estat retingut vora 30' i ha avançat al aplegar el piquet unitàri de Benimaclet.

A les 12:00 del migdia tant el piquet unitàri de estudiants, com professors vaguistes i el piquet de Benimaclet han avançat en manifestació cap a la Plaça del Ajuntament tallant Blasco Ibañez i desbordant a la policia en moments. Tot a passat en àmbit calmat fins que en la Plaça Tetuan un taxista exaltat a intercanviat insults amb participants de la manifestació, moment que la Policia ha agafat del monyo a un xic i a fet una petita càrrega on no hi ha hagut ferits greus. Després dels moments de tensió la gent ha avançat i s'ha trobat al carrer Colom amb més policia i un nombrós piquet de sindicats majoritàris que ja havien acabat els seus piquets i es tornaven, però davant del nombrós grup d'estudiants, treballadors i veïns de Benimaclet que s'havien anat trobant al llarg del recorregut, molta gent ha abandonat les pancartes dels seus sindicats que ja marxaven i s'han unit formant un gran conjunt de persones (vora unes 500) darrere de les pancartes dels estudiants i dels veïns de Benimaclet. Mentre la policia acordonava el pas han aplegat grups de veïns i veïnes d'altres piquets(Russafa, Mercavalencia, AV del Cid, etc)

Vora les 13:00h la policia nacional -complint ordres del socialista Peralta- ha tallat la manifestació en dos però s'han vist desbordats per la gent que ha tirat cap endavant en aquest moment s'ha produit un dura càrrega policial on la gent ha tractat de defensar-se amb el que tenia a mà, interposant bicicletes i cadires entre la policia i ells. Molts manifestants a resultats ferits de gravetat. Després de tots aquests incidents un grup de gent a anat a recolzar els dos joves detinguts (17 i 18 anys) que han ixit sense lesions però amb acusacions prou greus.


-----------------------------

Crònica de la Haine:

En la manifestación principal que ha recorrido las calles céntricas de Valencia esta tarde han participado miles de personas.

La han convocada, por un lado, los sindicatos CCOO, UGT y la Intersindical Valenciana. Por otro, convocan CGT izquierda independentista, además de otros colectivos. Al comenzar, la policía ha intentar arrancar una pancarta que llevaban militantes de la izquierda independentista que denunciaba la violencia policial que se ha vivido esta mañana en la ciudad.

También se informa que han liberado a dos de los detenidos en esta ciudad, así como a dos de los detenidos en Alicante.

15.49: En las primeras doce horas de huelga general han detenido al menos a cinco personas, dos de ellas en Valencia y dos más en Alicante

Según EuropaPress, en Alicante, se ha detenido a una persona por responder a la agresión de un policía nacional y a otra por daños en un Corte Inglés, mientras en Valencia se ha detenido a dos personas más en la Avenida Blasco Ibáñez por "resistencia a la autoridad", eufemismo para indicar que en el momento de su detención las personas fueron heridas por los represores, y para contrarrestar la denuncia que pudieran presentar, los defensores del orden se adelantan.

En una muestra de fino humor negro, el delegado del Gobierno ha señalado que un miembro de un piquete ha resultado "lesionado" en Mercavalencia, "por colocarse una y otra vez bajo las ruedas de un camión" que intentaba entrar al recinto.

Según piqueteros, en lo que va de día, la huelga general está teniendo una "gran incidencia" en la producción, "muy alta" en el sector privado y "aún mayor" incluso en la Administración Pública, en las tres esferas: central, autonómica y local.

Por otro lado, centenares de personas se han concentrado frente a la sede de la Delegación del Gobierno al grito de "Esta reforma la vamos a parar", "Huelga, huelga, huelga general" o "Zapatero dimisión".

Ataviados con paraguas con los que protegerse de una lluvia de "especulación" o "toxicidad del marcado laboral" y resguardar los "derechos de la clase trabajadora", ha hecho sonar sus bocinas y han elevado sus pancartas de "Així no. Vaga general".

Los manifestantes han llegado a la sede de Delegación de Gobierno andando por la calle Colón, creando un enorme caos de tráfico. Una vez allí, ha aparecido por el otro lado de la calle un grupo de estudiantes universitarios que se han unido a la concentración.

8.30: Denuncian que la Policía ha retenido a tres piquetes en la Avenida del Cid.

Además, se ha criticado que un grupo de agentes está impidiendo la libre circulación de cerca de 80 integrantes de los piquetes informativos, "cercándoles", de manera que "no pueden seguir ejerciendo el derecho de información en la jornada de huelga".

Por otro lado, varios autobuses de la Empresa Municipal de Transporte (EMT) de Valencia han sido apedreados esta mañana cuando intentaban salir de las cocheras.

También se informa que varios piquetes continúan impedido la entrada de camiones y personas en el mercado de Abastos de la ciudad de Valencia.

4.50: Violenta intervención de la Policía contra un numeroso piquete informativo a las puertas de una distribuidora ubicada en el polígono industrial Vara de Quart

Según sindicalistas presentes, los represores "han replegado a las personas que estaban en el piquete para abrir un pasillo y permitir que salieran las furgonetas encargadas de la distribución" y han denunciado que, como consecuencia de esa actuación, "ha habido una persona herida que ha tenido que ir al hospital para ser atendida por un golpe en la espalda y en la cabeza".

También se ha informado que "alguno de los policías ha olvidado su neutralidad en esta jornada y ha ayudado a cargar las furgonetas de reparto".

3.40: Tres autobuses de la Empresa Municipal de Transporte (EMT) de Valencia han sido apedreados.

Varios piquetes han impedido la entrada de camiones y personas en el mercado de Abastos de la ciudad de Valencia.

Fotos Piquets a Mercavalencia

Fotos Piquets estudiantils

Fotos Manifestació Carrer Colom

Fotos manifestació 19:00h








Leer más...

Cena Marinera en el Samaruc

Leer más...

[Vídeo] La MAT ¿A on ens porta aquest procès?

Documental del procés contra la MAT on aparèixen les diferentes veus que han participat d'aquesta lluita.

Aquest documental pretén potenciar les veus de les lluites contra La Mat, des d'accions legals fins a accions més directes, com la primera okupació que s'ha produït en l'Estat. Totes elles s'enfronten a la nova línia elèctrica de 440 KV que travessarà la Península en el 2013.

En el podreu veure com va ser la preparació del desallotjament, les defenses etc. etc. etc.

El podeu copiar, passar, descarregar lliurement però si voleu col·laborar economicament, ho podreu trobar en diverses distribuïdores alternatives i també en les presentacions que es realitzin del documental.

Esperem que a aquest vídeo es li de màxima difusió i que serveixi com a eina per al futur.

LA MAT ¿A DÓNDE NOS LLEVA EL PROGRESO? from dokus.aborigen on Vimeo.


Leer más...

[Música] Antítesi presenta "Tractat de la justa guerra contra el sistema"


Antítesi, MC de València, presenta aquesta primera maqueta en solitari, "Tractat de la justa guerra contra el sistema". 13 tracks en valencià i castellà carregats de ràbia. Gravada a casa pròpia amb escasos mitjans però amb ganes de mostrar al món inquietuts i pensaments de manera directa. La maqueta veu la llum coincidint amb les dates de la vaga general ja que aquesta maqueta més que cançons conté una sèrie de reflexions del autor sobre la necessitat de canviar el sistema actual.

Antítesi, 2010


Descarrega des de Mediafire:
http://www.mediafire.com/?9n1p3e4boi7bc0q

O Megaupload
http://www.megaupload.com/?d=ZYRGHMQL

En breus també disponible en HHDirecto des del Myspace

Tracklist:
1-Intro
2-Otra vez
3-Capitalisme és crisi
4-Va Cayendo ft Caballo
5-Mari
6-Hasta ahora todo va bien
7-Interludi: Sobre la democràcia
8-Justicia
9-La mateixa història
10-Zona de guerra
11-Skit
12-Que todos se mueran
13-Última


http://myspace.com/antitesisoundproject

A més, deixem la maqueta de "Caballo" MC d'Albacete i resident a València. Caballo i Antítesi presentaran les seues respectives maquetes i alguns temes conjunts, fusionant en directe les seues respectives maneres d'entendre i de fer rap, el 23 d'Octubre al Proyecto Mayhem.

Caballo. Dr.Loco & Mr.RMN:


http://www.hhdirecto.net/maquetas/ver/caballo/dr-loco-mr-rmn/22231

Leer más...

[BCN] L'assemblea de Barcelona pro-vaga caldeja l'àmbient cap a la vaga

Manifestació pro-vaga general i okupació de l'antiga seu del Banc d'Espanya

Al voltant de les 6 de la vesprada, una hora mes tard del previst per l'organització, ha donat començament la manifestació convocada per l'assemblea de treballadors de Barcelona.

Unes 700 persones en l'inici de la mobilització amb diverses pancartes, han iniciat la marxa sota el lema "Quina és la teva vaga? aturat, treballadora de la llar, estudiant, precari.

Els manifestants han penjat cartells en els comerços amb la inscripció "29 S Vaga" en el transcurs del carrer Pelai. La marxa amenitzada amb una xaranga i un grup de clown, ha transcorregut de manera festiva, alternant lemes com "sindicats i partits són els nostres enemics", "Vaga general", "Anticapitalistes" o "Va unir, acció, autogestió" amb els ritmes del vent metall i la *percusió.

En arribar a la cantonada de Fontanella amb passeig de Gràcia la manifestació ha canviat el seu recorregut girant a l'esquerra, prenent aqueix últim carrer, el canvi de recorregut desconegut per a la gran *mayoria de la manifestació, no ha impedit que es continuara cantant i increpant als sindicats majoritaris "CCOO i UGT la mateixa merda és"

En arribar a la cantonada de Plaça Catalunya amb Ronda Universitat la manifestació ha pres novament rumb a l'esquerra, *plantandose davant de l'edifici que albergava l'antiga seu del Banc Español de Crèdit, espai ara alliberat per a l'ús popular. L'edifici propietat de la immobiliària Andybal i on pretén construir "els habitatges mes exclusives de la ciutat comtal" ha sigut l'objectiu que aquesta vegada s'ha escollit per a denunciar les condicions deplorables a la qual ens porta el capitalisme salvatge del FMI, el Club Bildeberg, la Trilateral, la Union Europea i de la màfia capitalista en general.

Els assistents han protagonitzat una asseguda enmig de la ronda Universitat per a impedir l'acció de la *policia, que finalment solament ha mobilitzat (fins a aquesta hora) 3 furgons, aparcats en el *Passeig de Gràcia. La presència de guàrdia Urbana ha si do notable durant les accions que s'han dut a terme abans d'obrir simbòlicament el banc al conjunt de la societat civil anticapitalista.

Concursos de llançament d'ous, caracterització de les estàtues que presideixen l'entrada de l'edifici, o cançons contra l'acció policial han amenitzat al públic que esperava impacient per a prendre l'edifici.

Davant un nombre major de públic del que va iniciar la protesta i des de la nau central de l'edifici, s'ha desplegat una gran pancarta amb el lema: "La banca ens asfixia, la patronal ens explota, els polítics ens menteixen, CCOO i UGT ens venen: A la MERDA" amb la consegüent satisfacció de la ciudadania allí reunida.

Passats alguns minuts es desplegava una altra pancarta en el lateral de l'edifici amb la inscripció: "*Això és una invitació a lluitar juntes. Vaga general 29 s" manifestant la voluntat d'unitat anticapitalista, per a evitar que la reforma laboral es *continue duent a terme.

Després d'un parell d'hores de preparatius perquè l'edifici no suposara cap perill per als i les que entraren, s'ha procedit a tallar la cinta *inagural i al *rededor de 500 anticapitalista han pres l'edifici.

A partir d'aquesta nit mateix es duran a terme assemblees, xarrades sobre qüestions transversals dins de les diferents tendències del anticapitalisme, i s'intentarà debatre quin és la millor forma de participar en la vaga general para tots aquells que no poden realitzar-la per estar aturats, ser trabajadors/es de la llar, estudiants, precari@s etc...

Els participants proposen acompanyar als sindicats alternatius en la vaga general però a la seua manera, fugint de la vaga clàssica.

Nou colp d'efecte a Barcelona contra els poders econòmics. Nou acte de desobediència civil i nou colp en la cara als especuladors, rics i altres gents de malament viure.



Crònica deKaos en la red, traduït per Infopunt amb Soft Català


Leer más...

Mobilitzacions estudiantils davant la vaga general, CAPITALISME CULPABLE, UNIVERSITAT COMPLICE!!

DIVENDRES 24:

ACCIÓ PROTESTA EN L'ACTE DE OBERTURA DE CURS

11:30 Pç/ El Patriarca (La Nau)



DIMECRES 29:

CONCENTRACIÓ PROTESTA PER LA VAGA GENERAL.

10:30 JARDÍ DE FAC. FILOSOFIA

Convoca: ASSEMBLEES D'ESTUDIANTS DE VALÈNCIA
Des de ja fa temps venim patint polítiques neoliberals que estan afectant als àmbits econòmic, polítics i socials. Durant aquesta etapa s'estan desenvolupant reformes en sectors com l'educatiu, laboral, financer o sanitari. Les conseqüències d'aquestes reformes són la progressivaprivatització dels serveis públics, precarització dels llocs de treball, profunditzacions de les desigualtats socials, atur o deteriorament del medi ambient.

La reforma laboral, com va ocórrer amb la reforma de "Bolonya, ens ha sigut una volta més imposada pels mercats i els poders econòmics i financers sense tindre en compte les necessitats de les treballadores i treballadors. Aquesta reforma ens perjudica al jovent en:
-Abaratiment de l'acomiadament.
-Trencament de la negociació col·lectiva.
-Augment de la temporalitat i la precarització.
-Retalls en drets socials, laborals i en despesa pública social.

Denunciem l'actitut de la Universitat com a còmplice pel seu silenci i per permetre l'entrada d'entitats privades que tenen com a finalitat aconseguir mà d'obra barata, qualificada.

Davant d'aquesta situació es necessària la mobilització de la joventut per aturar aquesta reforma i començar a construir una realitat més justa i igualitària.

PER QUE SOM LES TREBALLADORES DEL FUTUR!

29S VAGA GENERAL
Leer más...

Concentració: No al cementeri nuclear a Zarra!

A les vostres organitzacions:
Estimats amics i amigues, divendres passat, s’anuncià que Zarra, en la comarca valenciana d’Aiora, era el municipi elegit per a la instal·lació de l’ATC, el magatzem de residus nuclears on aniran a parar tots els residus d’aquest tipus produïts en l’Estat espanyol. Aquesta decisió es pren malgrat l’oposició de la societat valenciana, de la comarca d’Aiora i de pràcticament la totalitat d’organitzacions valencianes de tot tipus. Malgrat tot, el Govern va ajornar a última hora la decisió, que possiblement s’adopte en el Consell de Ministres del pròxim divendres.
CONCENTRACIÓ dijous 23 de setembre a les 19´30 h. enfront de Delegació del Govern del carrer Colom, 60

Fuente: BARRIODELCARMEN.NET - No al cementeri nuclear a Zarra: manifestación, adhesiones, ciberacción, prensa, soportes Leer más...

[Al Margen] Exposició de cartelleria subversiva i memòria gràfica

Leer más...

[Text] La lluita del Cabanyal des d’una perspectiva anticapitalista

"Que oposar-se al pla del Cabanyal siga oposar-se a la cultura consumista i global creant espais de contracultura, de cultura popular, de trobada, autogestionats i assemblearis. Que oposar-se al pla del Cabanyal siga oposar-se a l’ incomunicació entre veïns i a la xenofòbia fomentant la convivència entre les diferents ètnies que vivim a aquests carrers, fent l’esforç per totes les bandes d’entendre’s i trencant amb els guetos que es formen."

Estem vivint temps durs tant per a la població en general com per als moviments socials en particular. Per una banda trobem quasi 5.000.000 de persones a l’atur, la pròxima reforma laboral tindrà com afectats a eixa població que si vol un treball tindrà que rebutjar molts dels drets aconseguits, la corrupció política es latent, la xenofòbia i sobretot l’aporofòbia s’estén entre la població, els CIE’s cada volta estan més plens, la lluita del Cabanyal sembla no aturar-se mai, i a l’horta l’acoltellaran amb una gran autovia. Tot açò coincideix amb una pèrdua qualitativa dels col•lectius contestataris i un desviament de molts moviments cap a proclames reformistes, on ja no s’exerceix ni l’acció directa ni la pressió popular, sinó les lluites judicials i el pacte amb polítics.

Tot açò ha deixat un panorama desolador; els col•lectius de base estan perdent forces tancats cada cop més en ells mateixos, molta gent abandona les lluites perquè no es donen resultats i es veuen incapacitats de fer un treball social alhora que polític, caient en una inèrcia d’accions desorganitzades i sense massa sentit en la seua majoria. Per altra banda, col•lectius ciudadanistes tenen un treball més social, calant més entre la gent gràcies a activitats que fomenten als seus barris, llocs de treball, etc. Però es deixa de banda la política, reduint-la a votar cada quatre anys i esperant que els partits polítics ens donen solucions. Açò cansa a la gent implicada ja que els processos judicials són llargs i no donen solucions reals (sembla que està molt allunyada de les persones i no es nota un canvi al carrer) i els partits polítics sabem que fan promeses però no les compleixen mai.

El Cabanyal, el nostre barri, és un exemple clar de tot allò exposat. Es troben dos corrents en la resistència, per un costat la cara de col•lectius de base que aposten per l’acció de carrer i per altra, la plataforma que aposta per la via judicial. A més a més és un barri característic on pràcticament qualsevol lluita pot ser abanderada i duta a terme dintre de les seues artèries. Barri històric amenaçat per un pla de destrucció integral, barri de pescadors tradicional, prop de l’horta, obrer i on viuen persones de diferents cultures i ètnies. El problema es veure les lluites de manera parcial i no com un conjunt relacionat. Açò ens fa caure en una incomunicació amb la resta de gent que es mou i que de vegades discursos parcials calen (com pot ser España 2000 aprofitant aquest conflicte per fer propaganda racista). Sí que en té una relació el fet de que vulguen tirar un barri, amb que una persona sense recursos tinga formes il•lícites de guanyar-se la vida. Si ho mirem des d’una perspectiva de classe i anticapistalista trobarem que l’expansió de la ciutat es necessària per al capital -i no un empeny de Rita- ja que té que apilar a les masses en edificis, crear industries, afavorir la mobilitat de mercaderies amb grans avingudes, fer actes com la formula 1 per atraure turisme, etc. (I si es pensa que al text es té una visió deformada visualitzeu a una persona treballadora a l’atur que es té que tornar a hipotecar perquè volen fer una avinguda o com una persona sense recursos es veu obligada a ocupar una casa de l’ajuntament i a dedicar-se a activitats il•legals i a vegades il•lícites per poder sobreviure).

La degradació a aquest barri es nota dia a dia al seus carrers. El fet de que cada volta hi hagen més cases tapiades, abandonades a la seua sort. Que no tenim una relació fluida i de igual a igual entre veïns i veïnes, sinó que s’haja perdut la xarxa social és el punt màxim de degradació. Açò ha vingut imposat des de dalt; la sempre disputa entre paios i gitanos ha servit per crear confrontació entre veïns i veïnes, les noves onejades d’immigrants empobrits fa que la manera que tenen de guanyar-se el pa puga generar conflictes. A més a més, posicionar-te en temes com l’avinguda significa que pots desitjar l’expulsió del barri del teu veí i això no ajuda a la convivència. Recuperar el barri, rehabilitar-lo, revitalitzar-lo és recuperar els espais buits per l’especulació i donar-los vida, recuperar les relacions de recolzament mutu i solidaritat perdudes, trencar amb la dicotomia paio-gitano, migrant-cabanyaler, pobre-molt pobre ó okupa-propietari i sobretot no esperar que des de PSPV o PP ens donen una solució, sinó posar-se a construir des d’ara el barri que volem i que necessitem.

Així doncs, es necessari articular de nou xarxes socials i econòmiques que regeneren la convivència al barri i el doten d’un punt combatiu i amb una visió global. Recordar que qualsevol dia un veí nostre pot ser tancat a un CIE pel fet de ser migrant, que una veïna pot quedar-se a l’atur i no poder pagar el lloguer, que qualsevol dia una persona ens deixa per culpa de les drogues, multat per vendre roba al “rastro” o detingut per okupar una casa a Cabañal 2010. Es necessari crear espais i punts de trobada assemblearis per poder fomentar una comunicació entre veïns i veïnes i afavorir una convivència i una resistència real, forta i combativa. I no quedar-se només en això; sinó que oposar-se al pla del Cabanyal siga fer-li front al capitalisme creant autogestió, mercats d’intercanvi, horts comunitaris, etc. Que oposar-se al pla del Cabanyal siga oposar-se a la cultura consumista i global creant espais de contracultura, de cultura popular, de trobada, autogestionats i assemblearis. Que oposar-se al pla del Cabanyal siga oposar-se a l’ incomunicació entre veïns i a la xenofòbia fomentant la convivència entre les diferents ètnies que vivim a aquests carrers, fent l’esforç per totes les bandes d’entendre’s i trencant amb els guetos que es formen.

Perquè si no tenim una visió global i anticapistalista no solucionarem les coses. No enderrocaran el Cabanyal, però seguiran vives les desigualtats socials que ens afecten i ens foten la vida i al final tornarà a explotar per altra banda. El Cabanyal i tots el barris (com Benimaclet on s’està fent un treball important o Nazaret on s’ha posat en marxa una iniciativa d’intercanvi d’activitats) tenen el poder de fer les coses des de la base, de manera assembleària i donant una alternativa al estil de vida actual basat en el preu i no en el valor de les coses.

Des de l’est
Leer más...

[Valencia] Banc del Temps de Natzaret

Un banco del tiempo quiere recuperar lo que se hacía antiguamente en pueblos y barrios: vecinos/as que intercambian servicios y habilidades, sin necesidad de usar el dinero. Se intercambian servicios por servicios, o favores por favores.
Es decir, los/as vecinos/as ponen a disposición del resto de miembros una lista de tareas que pueden ofrecer y unas horas determinadas de tiempo que pueden dedicar. A cambio reciben la dedicación de esas mismas horas en otros servicios que necesitan. El tiempo es igualmente importante independientemente de cuál sea el servicio que se ofrezca (tiene el mismo valor una hora dedicada a recoger los niños del colegio que una hora dedicada a una reparación de fontanería).

Más info: http://btnatzaret.blogspot.com/search/label/Informacion Leer más...

[25 septiembre - La Residencia] Concierto en apoyo a la Biblioteca Social Reconstruir

Duelo musical en apoyo a la Biblioteca Social Reconstruir (www.libertad.org.mx) de D.F, México.

21h. Cena mexicana.

22h. ultrabotox (punk cacharrero vlc)

Elsoma (hc punk vlc)

Farm school holocaust (math core vlc)

Kamorrah (grind vasco)


C/font d´en corts 184 vlc. Bus 14 frente a mercavalencia



La Biblioteca Social Reconstruir es un espacio libertario, fundada por Ricardo Mestre, uno de los participantes en la fundación de la FAI, y también de las Juventudes Libertarias. Lleva funcionando en MÉxico desde 1978.

Actualmente la Biblioteca Social Reconstruir cuenta con un acervo de literatura social: Filosofía, novela, cuento, pedagogía, teatro, historia, arte, ensayo político, socialismo etc.

Así como una cantidad importante de documentación y libros sobre: Todas las vertientes del Anarquismo, Guerra Civil Española, Revolución Mexicana, Movimiento Obrero Internacional y Mexicano, Situacionismo y Movimiento Punk Mexicano e Internacional.

El acervo anarquista esta compuesto de aproximadamente 1000 libros anarquistas y más de 3000 de literatura social y miles de periódicos, revistas y fanzines.

Contamos con una cantidad importante de libros antiguos entre los que mencionamos :

La pornocracia de Proudhon editado en 1896; la filosofía del progreso de 1868 de Proudhon. El hombre y la tierra de Eliseo Reclús editado por la escuela Moderna en 1908 y traducido por Anselmo Lorenzo ( 6 tomos ); primeras ediciones de algunos libros de Ricardo Flores Magón editados en 1925.

Algunos libros raros como el socialismo científico de F. Bustamante editado en 1916 en México; el manifiesto de Pierre Ramús de 1925;la enciclopedia anarquista editada por el grupo tierra y libertad en México (2 tomos) y muchos otros.

Mención especial de las acuarelas llamadas Estampas de la Revolución Española editadas en Barcelona en un taller colectivizado durante la revolución.

La biblioteca cuenta con 600 publicaciones periódicas. Muchas de ellas muertas, de pocos ejemplares, pero también las hay completas, de mas de 400 números . Algunas de ellas históricas como la excelente Revista Blanca, de España; Inquietudes de las JJLL, Estudios o Mundo de 1945 en México, un facsímil de algunos números de El Hijo del ahuizote, etc.

Así también se cuenta con cientos de periódicos de diversas partes del
mundo de distintas épocas:

LA PROTESTA : 6 De agosto de 1922, 1 de nov de 1922, 23 de dic. 1923,25 de dic 1925

REGENERACIÓN: 1de agosto de 1900, mas 25 Periódicos de la segunda y tercera etapa publicados por la Federación Anarquista Mexicana entre los años 1937-1984

TIERRA Y LIBERTAD: 46 periódicos de entre los años 1932-1938, editados en Barcelona.

CNT: 6 periódicos de entre los meses de sep de 1936 y dic de 1937 editados en Madrid.

ACCION: al servicio de la CNT de España 1946 4 números publicados entre abril y julio de 1946 en México.

LIBERTAD Órgano de la Federación anarquista del Centro México; 15 ejemplares editados entre los años 1942 y 1943.

HUMANIDAD Periódico Individualista editado en el año 1943 por Miguel Jiménez
Igualada.

AURORA ROJO periódico único del 1 de junio de 1938 editado de Aguascalientes México.

Tenemos 150 periódicos anarquistas editados en España entre los años 1936-1939 entre muchas otras publicaciones mexicanas y mundiales
Leer más...

[Valencia] Fotos Concentración: No a las deportaciones de gitanxs en Francia.

Ayer miércoles 15 de septiembre a las 18:00h se concentraron a la Plaza de la Virgen de Valencia alrededor de 200 personas convocadas por la Fundación del Secretariado Gitano.

Esta concentración forma parte de las manifestaciones y movilizaciones que están teniendo lugar en diferentes ciudades europeas, en contra de las deportaciones masivas de gitanos a manos del gobierno francés y en solidaridad con el pueblo rumano. Más de 80.000 ciudadanos y ciudadanas de étnia gitana han sido deportados una vez más en lo que llevamos de año y se han desmantelado más de 50 asentamientos, convirtendo una vez más a la comunidad gitana en chivo expiatorio para la obtención del rédito político.
Estas medidas constituyen una vulneración de la normativa europea sobre los derechos fundamentales, igualdad de trato y libre circulación (Tratado de Lisboa, Directiva sobre Igualdad de trato con independencia del origen racial o étnico (2000/43/CE), Directiva sobre libre circulación de personas (2004/38/CE) y Carta de Derechos Fundamentales).

[Cat]
Ahir dimecres 15 de setembre a les 18:00h es concentraren a la Plaça de la Verge de València al voltant de 200 persones convocades per la Fundació del Secretariat Gitano.
Aquesta concentració es part de les manifestacions i mobilitzacions què estan tenint lloc en diferents ciutats europees, en contra de les deportacions massives de gitanos a mans del govern francès i en solidaritat amb el poble romanès. Més de 8.000 ciutadans i ciutadanes d'ètnia gitana han estat deportats en el que portem d'any i s'han desmantellat més de 50 assentaments, convertint una volta més a la comunitat gitana en boc expiatori per a l'obtenció de rèdit polític.
Aquestes mesures constitueixen una vulneració de la normativa europea sobre drets fonamentals, igualtat de tracte i lliure circulació (Tractat de Lisboa, Directiva sobre igualtat de tracte amb independència de l'origen racial o ètnic (2000/43/CE), Directiva sobre lliure circulació de persones (2004/38/CE) i Carta de Drets Fonamentals).


Fotos en La Plataforma
Leer más...

Jornadas Queer Transfeministas de Desobediencia Sexual

29, 30, 31 de octubre! CASTELLÓ DE LA PLANA - CSO LA NAU 


Primer Manifiesto itinerante: La presentación

Porque somos un cúmulo de individualidades rabiosas, no-normativas, inconformistas, contestarias. Rodeadas de precariedad material pero no mental. Queremos subvertir, kemar y kebrar cualquier muestra de fobia hacia las identidades y los cuerpos que se salen de la norma binarista... Identidades o no que al fin no tienen ni tendrán sitio en un sistema capitalista-patriarkal-heterocentrado.

Somos bien conscientes de que éste utiliza nuestros cuerpos y nuestras formas de amar y follar para controlarnos.
No hay peor peligro que personas rebelándose en la cama y en la calle. Eso somos: PELIGRO.

Por eso nos hemos reunido, por eso keremos hablar con vosotrxs, juntarnos todxs, lxs transfeministas, los travolos, las bolleras, las marikonas, lxs punks, lxs deformes, lxs putxs, las horteras, lxs okupis de siempre, lxs no tan okupis, lxs amigxs de lxs amigxs... Para crear lazos, tejer redes, conspirar acciones, follarnos y comenzar realmente una revolución anti-heteropatriarkal, no sin antes cuestionarnos, conocernos y auto-evaluarnos, como estrategia de unión para construir una MACROMANADA...

NUESTRO OBJETIVO PRINCIPAL ES DISEÑAR ENTRE TODAS UNA HERRAMIENTA horizontal, libre, participativa y sobre todas las cosas TEMIBLE para aquellos actores totalitarios que ejercen constante presión con el único fin de censurar y prohibir nuestro deseo y nuestros pensamientos. Invocamos a la destrucción de los discursos que siguen pidiendo calma, de las instituciones y a todo aquello que normalice unas prácticas y unos roles por encima de otros.

Por eso, hoy en día nos mudamos de galaxia, nos trans-portamos y trans-mutamos a un planeta llamado Castelló de la Plana donde otro grupo de rarxs nos abren las puertas de su KSA para empezar a trabajar en la insurrección DESOBEDIENTE, desobediente a las practicas sexuales convencionales, al binarismo hombre/mujer, a las ordenanzas de civismo fascistas y al sistema capitalista heteropatriarkal.

Esto es lo que podemos decirles hasta ahora, este pretende ser un manifiesto itinerante, que esté en constante trans-formación y sujeto siempre a nuestros devenires.

Porque portarse mal es un placer!!!

Guerra al Capital Heteropatriarcal!!!
Leer más...

Una perspectiva anarquista de la Huelga General del 29-S

Escuchamos en los entornos anarquistas la crítica dirigida a los sindicatos del poder (CCOO y UGT principalmente), por su reformismo, su incompetencia como herramienta del trabajador y sus frenos al cambio social.
No existe una realidad más falsa que las palabras no acompañadas de actos cuando estos son realizables. La presencia de acciones anarquista en las calles el día de la huelga y los días anteriores y posteriores es de suma importancia precisamente por ser capaz de desenmascarar la falsedad de los sindicalistas del poder y su correspondiente izquierda institucional. No actuar esos días es precisamente apoyar la “lucha” de dichos sindicatos, ¿o nos hemos olvidado ya del “tu silencio es complicidad”?
En Valencia, junto a los pueblos y ciudades que le rodean, existe la fuerza suficiente para llamar la atención entorno a estos problemas en tanto en cuanto se haga un análisis certero de la situación y se difunda por los medios que se consideren apropiados. Las condiciones, a pesar de continuar siendo hostiles, no dejan de ser las más adecuadas en años para un salto al terreno social que define el exterior del limitado guetto revolucionario.
Grupos de afinidad, asambleas, colectivos, etc. han de observar el momento social y encontrar las grietas que merezcan ser abiertas mediante acciones de todo tipo. Y aquellas personas que no forman parte de ninguna de estas formas organizativas, tienen tiempo para formarlas y organizarse como mejor consideren.
No podemos decidir cuando llegan las revoluciones, pero si que tenemos la capacidad de realizar actos revolucionarios que nos conviertan en sujetos activos de nuestras vidas. Leer más...

[València] Concentració 15 de Setembre NO A LES DEPORTACIONS DE GITANS A FRANÇA

Fundación Secretariado Gitano

12 MILIONS DE GITANOS = 12 MILIONS D'EUROPEUS

No a les deportacions massives

CONCENTRACIÓ DE PROTESTA DIMECRES 15 DE SETEMBRE A LES 18HPLÇ. DE LA VERGE (VALÈNCIA)

AVEN AMENSA!! VENIU AMB NOSALTRES!!




En la línia de les manifestacions realitzades el passat 4 de setembre a França i a diferents ciutats europees, el pròxim dimecres dia 15 ens manifestarem contra la política d'expulsions massives i de destrucció d'assentaments de població romaní, dutes a terme pel govern francés. Més de 8.000 ciutadans i ciutadanes d'ètnia gitana han estat deportats en el que portem d'any i s'han desmantellat més de 50 assentaments, convertint una volta més a la comunitat gitana en boc expiatori per a l'obtenció de rèdit polític. Aquestes mesures constitueixen una vulneració de la normativa europea sobre drets fonamentals, igualtat de tracte i lliure circulació (Tractat de Lisboa, Directiva sobre igualtat de tracte amb independència de l'origen racial o ètnic (2000/43/CE), Directiva sobre lliure circulació de persones (2004/38/CE) i Carta de Drets Fonamentals).



Per tot això us animem a participar en aquesta concentració amb tres objectius: - Denunciar les mesures del govern francés contra la població gitan.

- Reclamar un major compromís europeu amb la promoció del poble gitano.

- Instar als nostres representants en les institucions públiques a condemnar de manera enèrgica el tracte que està rebent la població gitana a França, i a promoure les mesures adients per a aturar aquesta situació.



Us agraïm la màxima difusió d'aquesta convocatòria i us animem a adherir-vos.



Sastipen thaj mestipen !! Salut i llibertat !!

Fundación Secretariado Gitano.

Per a més informació o per a l'adhesió de les vostres entitats a aquesta convocatòria adreceu-vos a: lola.fernandez@gitanos.org

DIMECRES 15 DE SETEMBRE A LES 18HPLÇ. DE LA VERGE (VALÈNCIA)

AVEN AMENSA!! VENIU AMB NOSALTRES!!

Leer más...

[València] Jornades de Reflexió i Debat 10 i 11 de Setembre

En el CSA La Residència
Organitzen: L'Espill, Dàlhia, Orxata Negra i altres individualitats

Pulsa en "ver más" per veure el programa sencer.



DIVENDRES 10

18H Presentació de CALDO VEGANO
Experiències d´un espai okupat sense drogues ni diners
Perquè una trobada lliure de drogues?

20H Debat:Drogues i misèria als espais llibertaris.
(pots descarregar-te el Esfuerzo nº3 des d'ací: http://reflexionrevuelta.wordpress.com/2010/05/26/grupo-esfuerzo-publicacion-esfuerzo-n%c2%ba3-drogas-y-tabu-o-sobre-la-miseria-del-medio-radical/

22H Sopar vegà

23H "Sois todos unos hijos de Dios"
Cuando los humanos atacan ( grup Teatre )


DISSABTE 11

15H Menjar de pa- i-porta

16:30H Exposició de cartells de col-lectius llibertaris als 80 a València (GEL, MOC, JJLL)
Xerrada-co.loqui amd vàries persones d´estos col-lectius a l´època.

18 30H Debat i presentació del text:
"La misèria de la subversió o la subversió de la misèria" a carrec de l´Espill

(es pot descarregar el text des d'ací: http://reflexionrevuelta.files.wordpress.com/2010/05/miseria-subversion.pdf)

22H Sopar Vegà

23H
MEXICAN MOUSTACHE (Punk vlc)
RADIOCTIVE KIDS (Psychobilly bcn)


CSA LA RESIDENCIA C/Font d´en corts 184 València Bus 14 front a Mercavalencia


JORNADES DE REFLEXIÓ I DEBAT (10 i 11 de Setembre)


Aquestes jornades sorgeixen d'un conjunt de persones que, amb inquietuds al voltant de temes concrets relacionats amb el moviment anarquista de València, han decidit ajuntar-se per a donar a conèixer-les i debatre-les. Gent de diferents entorns i amb un historial prou diferent, però que han arribat pràcticament a les mateixes conclusions; açò fa pensar que certs problemes ocupen més espai del que deurien i més temps del que deuríem haver permès.

Davant la falta d'oportunitats de debat, aquestes jornades estan pensades per a donar una xicoteta espenta a aquesta imprescindible però malament utilitzada ferramenta. Diguem malament utilitzada degut a que, quan es practica, les conclusions extretes no es porten endavant. Es solen culpar a la incompetència, però és qüestió de incoherència. És per això que el debat va a ser el tronc d'aquestes jornades, l'autocrítica serà les seues branques, de nosaltres depèn regar l'arbre o deixar-lo morir davant la còmoda passivitat que permet la inèrcia. Els moviments guanyen força quan segueixen una estratègia general que camina en tal direcció, són el debat i l'autocrítica les ferramentes que permeten generar dita estratègia i corregir-la en cas necessari.

Menció especial mereixen les drogues degut a la seua especial posició dins del guetto, trist trofeu. Donat que una bona part de la nostra activitat consisteix en autogestionar-nos mitjançant concerts, les drogues (des de la seua venda a la barra fins traficants varis, passant per la degradació de barris i explotació que suposa la seua producció) és un tema que no ha estat parlat en profunditat enlloc, però ha sigut provada per quasi totes. En la nostra opinió els efectes personals d'una droga són personals, i fins ahí és decisió pròpia, però no ho són les seues conseqüències socials i polítiques. Tindre aquestes circumstàncies en compte ens ha portat a plantejar les drogues com un debat a banda, però per això no deixa d'estar relacionat amb la resta de temes de les jornades.

Així, i intentant ser coherents amb un dels debats al que fem menció hem decidit que aquestes jornades no estaran finançades mitjançant l’alcohol.

En definitiva, volem fer el que des de fa molt de temps no es du a terme, sentar-nos i parlar entorn a temes que ens afecten, que per a algunes són un llast i per a altres una posició còmoda. Com està el present per a afrontar el futur mitjançant propostes que ens ajuden a eixir del cercle viciós, aquesta qüestió ens toca respondre-la a totes, per això esteu convidades a acudir i sobretot a participar.

La intenció és crear un moment de reflexió i remenar un poc les aigües, renovant els nostres espais, accions, models organitzatius, etc, i fer que el peix es deixe de mossegar la cua.



Leer más...

Noticias (anti)carcelarias


-Carta de José Meina:
Soy José Meina Lomas de 45 años de edad, y actualmente me encuentro preso en la prisión de SEVILLA II-MORÓN (mód 4). Quiero comunicar que con fecha 23 de Julio de 2010 interpuse DENUNCIA ante el Juzgado de Guardia de Sevilla contra los servicios médicos de la prisión de MORÓN. Y en represalia, han cortado los mismos, suprimiendome todo el suplemento dietético (leche, danone, etc) y el complemento protéico y vitamínico. Leer la carta entera.

-Concentraciones contra los Centros de Internamiento de Inmigrantes (CIE):
Cada último martes de cada mes, a las 12 horas en la puerta del CIE de Zapadores. Avda. Dr. Waksmann, Valencia. Campaña.

-Walter Edmund Bond, los chivatos y la cárcel: Un ejemplo del cuidado que hay que tener con chivatos, informadores, infiltrados y policías disfrazados de activistas. Leer la noticia entera.

-Alexsandra inicia huelga de hambre, en Brians II, contra el abuso carcelario: Desde el pasado 3 de Septiembre, Alexsandra, una mujer transexual presa en el C.P. de Brians II, ha iniciado una huelga por los abusos de los que son objeto tanto ella como su marido, también preso, por parte de algunos carceleros. Leer la carta de Alexsandra.

-Hospitalizan a un preso de la cárcel de Palma tras 46 días en huelga de hambre.

-Actualizaciones sobre presxs anarquistas en Grecia.

-[EUA] Ataque Solidario Contra la Sociedad de Cárceles y el Capital.

-Huelga de Hambre de Presos Mapuches

-[Chile] Grabación demuestra la violencia de Gendarmería contra los mapuches presos en Angol

Más noticias en información en:
boletintokata.wordpress.com
puntodefuga.org
lacizallaacrata.nuevaradio.org
Con lxs niñxs no se juega
Centros de menores
Fundación O'Belen NO
Presxs a la calle
Leer más...

[Proyecto Mayhem] Concierto 25 Septiembre

CONCIERTO PRESENTACION NUEVO DISCO KOSTRANOSTRA + RECOLECTA

SABADO 25 DE SEPTIEMBRE CSO PROYECTO MAYHEM (VALENCIA)
Entrada 3 euros. Entrada + CD 5 euros. Entrada + Vinilo 8 Euros.

SAKEO (punk vieja escuela) - 22h
ARPAVIEJAS (BCN) - 23h
KOSTRANOSTRA - 00h
RECOLECTA - 01h

18 nuevos temas, 9 de cada banda. lo mejor y lo peor del hardcorepunk en valencia en una edicion CD o VINILO. Leer más...

5ª manifestació contra les becerrades d'Algemesí

5ª MANIFESTACIÓ ANTITAURINA

“BECERRADES CADAFALERES MAI MÉS"


Dissabte, 18 de setembre de 2010 - 16:30 h.

Lloc: encreuament carrer Muntanya i St. Josep de Calasanç (Algemesí).




Leer más...

ETA informa de que hace ya varios meses decidió no realizar acciones armadas y asume la mediación internacional

En una declaración adelantada por la BBC y hecha llegar también a GARA, apela al Gobierno español para establecer los "mínimos democráticos necesarios" que permitan desarrollar un proceso de solución.
ETA ha hecho pública hoy una declaración en la que informa de que "ya hace algunos meses" tomó la decisión de "no llevar a cabo acciones armadas ofensivas", al mismo tiempo que llama a los agentes políticos, sociales y sindicales vascos a dar "pasos firmes" para abrir un nuevo tiempo.

En la declaración, avanzada por la cadena británica BBC y hecha llegar también a GARA, ETA hace un llamamiento a la comunidad internacional, a la que ya habría informado con anterioridad de su decisión de no realizar acciones armadas, "para que tome parte en la articulación de una solución duradera, justa y democrática a este secular conflicto político".

En el vídeo se puede ver a tres militantes de ETA con los rostros cubiertos, delante del anagrama de esta organización y enseñas vascas. Uno de ellos, una mujer, da lectura del texto, en el que ETA "se reafirma en el compromiso con una solución democrática para que, a través del diálogo y la negociación, los ciudadanos vascos podamos decidir nuestro futuro de forma libre y democrática". En ese contexto apela al Gobierno español para establecer los "mínimos democráticos necesarios".

ETA sitúa todo ello en la situación de encrucijada que, a su juicio, vive Euskal Herria: "Agotado el marco autonómico, al Pueblo Vasco le ha llegado la hora de realizar el cambio político, el momento de construir para Euskal Herria el marco democrático, siguiendo el deseo de la mayoría de la ciudadanía vasca".

La organización armada afirma que la lucha de años ha sembrado las condiciones políticas para ese cambio, y considera que en adelante la confrontación también será necesaria para superar "la negación y la cerrazón" de los estados.

Traducción al castellano del comunicado

Gara

Leer más...

[Valencia, 31-08-10] Crónica de l+s solidari+s frente al CIE de Zapadores

Ningún ser humano es ilegal.
Concentración ciudadana frente al Campo de Internamiento de Trabajadores Sin Papeles




Cada último martes de cada mes, a las 12 horas en la puerta del CIE de Zapadores. Avda. Dr. Waksmann, Valencia.+Campanya
De: BarriodelCarmen.net

Nota Infopunt:
No hay cárcel mejor que otra.
Presxs a la calle!!! Leer más...



Subscriure's a ::INFOPUNT:: [Llista distribució]
Correu electrònic:
Revisa la teua paperera, spam, correu no desitjat...

Enllaços

BANNER

Agenda de grupos anticomerciales

Si tienes un grupo, te interesa! Se retoma el proyecto destinado a tener una lista de grupos para tocar en jornadas y conciertos de CSO's y colectivos. Reenvía esta info a quien le pueda interesar. ABSTENERSE GRUPOS QUE QUIERAN HACERSE RICXS CON LA MÚSICA, SIN CRITERIOS DE DÓNDE, PORQUÉ, Y PARA QUÉ TOCAN. Si quereis formar parte de esta agenda, tenerla para montar un concierto, sugerir algo... mandad un correo a infopunt@gmail.com con los siguientes datos: -Nombre del grupo -Estilo musical -Ciudad -Contacto -Comentarios